Президентът Володимир Зеленски в неделя изрази увереност, че Украйна ще върне Крим. Това заяви държавният глава във видеообръщението си тази вечер.

В същото време, президентът отбелязва, че военна победа за Украйна е единственият начин да спре руския терор и да възстанови сигурността.

"Днес руските терористи отново удариха Константиновка в района на Донецк, в обикновени жилищни райони. Шестима души бяха убити от този руски обстрел: три жени, трима мъже. Обикновени хора от обикновен град в Донбас. Моите съболезнования на семействата и приятелите на жертвите. Още 11 души са ранени Русия е използвала срещу Константиновка ракети С-300 и реактивна система за залпов стрелба "Ураган", заяви Зеленски.

Освобождаването на Крим. Това ще сложи ли край на войната?

Освобождаването на Крим. Това ще сложи ли край на войната?

Как Украйна ще освободи Крим? И ще върне ли Русия Крим?

Той припомни още, че тази сутрин руски терористи удариха Конотопски район на Сумска област. Противникът е открил минометен огън, като са убити двама цивилни.

"Това са само няколко примера от десетки удари на ден. Има само един начин да спрем руския терор и да възстановим сигурността във всички наши градове и общности - от Сумска област до Донбас, от Харковска област до Херсонска област, от Киевска област до Ялта. И този път е военна победа на Украйна. Друг път няма и няма да има.", подчерта президентът.

Зеленски добави, че ще дойде ден, когато последният окупатор или ще избяга, или ще бъде убит.

"Крим също ще бъде отново свободен и безопасен. Украйна ще върне всичко, което е нейно", каза той.

Украйна поглежда към Крим с паметник "Руски боен кораб върви на ***!"

Украйна поглежда към Крим с паметник "Руски боен кораб върви на ***!"

12-те стъпки на Украйна за деокупиране на Крим