Украйна засилва производствения си капацитет и нейната отбранителна индустрия ще даде по-добри резултати. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, цитирано от "Укринформ".

Както обичайно, той изреди накратко по-важните си срещи за деня и постигнатото. 

Представени бяха няколко доклада от държавни служители и военни за укрепване на граничните ни райони и въпросът с финансите за това е решен. Беше проведена отделна среща за нашето украинско оръжейно производство. Министерството на стратегическите индустрии, Укроборонпром и ръководители на местни производствени мощности. Максимизираме производствения капацитет. Украйна може да го направи. Финансирането е осигурено. Нашата отбранителна индустрия ще дава по-добри резултати, заяви той.

Имаме две задачи за следващото заседание на Щаба. Първият е доклад за подготовката за зимата. Различни аспекти, включително сигурност. Второ: програма за подготовка за използване на нови бойни самолети. Политически всичко вече е направено. Постигнати са споразумения. Ключовото сега е да подготвим ефективно и бързо инфраструктурата. Това вече е военна задача.

Зеленски очаква гаранции за сигурността на Украйна по модела на Израел

Зеленски очаква гаранции за сигурността на Украйна по модела на Израел

Те трябва да включват "както щит, така и меч"

И още нещо. Имаше доклад на силите на реда за проверка на военномедицинските комисии в цялата страна. Внасяме въпроса за разглеждане от Съвета за национална сигурност и отбрана. Ще представим доклада и решението на обществеността, каза още той.