Централната телевизия на Северна Корея показа репортаж в събота, как председателят Ким Чен Ун присъства на церемонията по откриването на завода за торове Сунджон на 1 май.

Това са първите публикувани кадри от момента, в който лидерът на страната престана да се появява на публично място след заседание на Политическото бюро на Централния комитет на Корейската партия на труда на 11 април, съобщава ТАСС.

"Скъпият върховен ръководител, другаря Ким Чен Ун, лично преряза лентата, символизираща завършването на строителството, като участва в церемонията".

"Под звуците на приветствения марш другарят Ким Чен Ун отиде до мястото на церемонията", информираха от ЦТК.

В празнична атмосфера лидерът на КНДР преряза лентата, за завършване на строителството, а след това "помаха с ръка на ликуващите строители и на масите".

Телевизионният сюжет показва основните моменти от церемонията, проведена във фабриката.

На всички заснети кадри той изглежда весел, често се усмихва, активно жестикулира и дава указания на придружаващите го членове на висшето ръководство на страната.

В края на репортажа за откриването, Централната телевизия на КНДР излъчва програми за дейността на Ким Чен Ун в предишни периоди.

Включително документални кадри, показващи посещението на лидера на КНДР в различни предприятия, неговото ръководство на място в селскостопански комплекси, както и минали масови паради на главния площад в Пхенян Ким Ир Сен.

Телевизионните спотове са придружени от патриотични песни, разказващи за успехите на социализма.

Официалните кадри показват как Ким отива на сцената, а стотици весели участници в събитието скандират радостно "Ура!".

Пхенян твърди, че Ким Чен Ун е открил завод на 1 май

Пхенян твърди, че Ким Чен Ун е открил завод на 1 май

Не е ясно дали информацията е достоверна...