Влиятелният британски депутат, привърженик на твърд Брекзит и председател на консервативната Европейска изследователска група Джейкъб Рийс-Мог настоя, че преговорите на британския премиер Тереза Мей с представители на Европейския съюз, които тя започва от днес, едва ли ще доведат до гарантирането на споразумение, което да получи подкрепа в британския парламент, съобщават британските медии.

Тереза Мей минава в дипломатическа инициатива

Тереза Мей минава в дипломатическа инициатива

Британският премиер ще разговаря с Ангела Меркел и Марк Рюте

"Тя ще се върне със споразумение и то пак няма да мине" през парламента, изтъкна Рийс-Мог, допълвайки: "Шансовете за промяна в споразумението за излизане от ЕС са малки."

Според Рийс-Мог Великобритания не се нуждае от "т. нар. ползи от ЕС", включително оставането в единния пазар и в митническия съюз, тъй като те "възпрепятстват" Великобритания.

Тереза Мей отлага гласуването за Брекзит
Обновена

Тереза Мей отлага гласуването за Брекзит

Критиците ѝ я обвиниха, че правителството е в "хаос"

Рийс-Мог призова Мей да подаде оставка, тъй като нейното "калпаво споразумение" няма да успее да получи одобрението на депутатите. Той назова Борис Джонсън като човек, който трябва да я замести, но отбеляза, че бившите министри за Брекзит Дейвид Дейвис и Доминик Рааб също биха били добър избор да бъдат следващия министър-председател.

Засилват натиска над Тереза Мей за оставка

Засилват натиска над Тереза Мей за оставка

Условието е споразумение за Брекзит