Шефът на Facebook Марк Зукърбърг коментира, че социалната мрежа била сила за добро по време на кампанията за президентските избори в САЩ през 2016 г., тъй като е дала глас на повече хора, откогато и да било преди, включително на кандидати, служела като основно средство за комуникация на кандидатите и призовала хората да излязат и да гласуват.

Тръмп причисли и „Фейсбук” към „фалшивите медии”

Тръмп причисли и „Фейсбук” към „фалшивите медии”

"Фейсбук" винаги е бил анти-Тръмп

Зукърбърг изтъкна в публикация във "Фейсбук", че американският президент Доналд Тръмп не бил прав, когато казва, че "Фейсбук" винаги е бил против него.

"Либералите пък твърдят, че сме помогнали на Тръмп", посочва той в публикацията, като допълва: "И двете страни са разстроени от идеи и съдържание, което не харесват. Ето така изглежда платформа за всички идеи."

Зукърбърг също така заяви, че е сгрешил, когато заяви, че идеята, че "Фейсбук" е повлиял на предизборната кампания, е била налудничава.

"След изборите направих коментар, че смятам за налудничава идеята, че дезинформация от страна на "Фейсбук" е променила изхода от изборите. Определянето на това като налудничаво беше пренебрежително и аз съжалявам. Това е твърде важен въпрос, за да бъде пренебрегван. Ала данните, с които разполагаме, винаги са показвали, че по-широкото ни влияние - от даване на глас на хората, до даване на възможност на кандидатите да комуникират пряко и до подпомагането на милиони хора да гласуват - изигра много по-голяма роля в тези избори", коментира той във "Фейсбук".