След най-кръвопролитната масова стрелба в историята на САЩ, която беше извършена вчера от 64-годишния Стивън Падок в Лас Вегас, популярни звезди, включително Лейди Гага, Ариана Гранде и Джими Кимел, поднесоха съболезнованията си на жертвите, но също така поискаха по-строг контрол върху оръжията.

Над 50 убити след най-кръвопролитната стрелба в историята на САЩ
Обновена

Над 50 убити след най-кръвопролитната стрелба в историята на САЩ

По време на музикален концерт в Лас Вегас

Комикът Джими Кимел смъмри политиците за трагедията в Лас Вегас и обяви, че те са позволили това да се случи, "позволявайки на оръжейното лоби да управлява тази страна".

Актьорът, телевизионен водещ и писател Стивън Колбърт се обърна директно към американския президент Доналд Тръмп и го помоли сам да се заеме с този кръг проблеми и да бъде приет по-добър закон за контрола над оръжията, въпреки мнението на неговата Републиканска партия.

Жертвите на стрелбата в Лас Вегас вече са 59

Жертвите на стрелбата в Лас Вегас вече са 59

В хотелската стая на стрелеца е намерено голямо количество оръжие...

Други телевизионни водещи, включително Джеймс Кордън, се присъединиха към колегите си с въпроси като: "Как всяка друга развита страна върши по-добра работа за предотвратяване на тези атаки?"

Тази седмица републиканците ще се опитат да приемат закон, който ще разхлаби регулациите върху шумозаглушителите за оръжия. Вчера говорителят на Белия дом Сара Сандърс заяви, че сега не е точното време да се обсъжда контролът върху оръжията, тъй като е минало твърде малко време от атаката и страната трябва да се съсредоточи върху траура за жертвите, но добави, че въпросът можел да бъде обсъден след няколко дни.

Стрелбата в Лас Вегас  - акт на чисто зло, заклейми Тръмп пред нацията

Стрелбата в Лас Вегас - акт на чисто зло, заклейми Тръмп пред нацията

Той нареди да се смъкне американският флаг наполовина