Рома не успя да спечели домакинството си на Милан в среща от 22-ия кръг на Серия "А". Битката на "Олимпико" завърши без победител.

Регистрираният краен резултат бе 1:1.

Точен за домакините бе Дзаниоло, докато за гостите в пореден мач се разписа новото попълнение Кжищоф Пьонтек.

Снимка 404278

Източник: Twitter

В последните 10 директни срещи между двете единайсеторки домакините имат 5 победи, гостите имат 3, а три пъти двубоите са завършили наравно.

Еузебио Ди Франческо след 1:7: Сега имаме нужда от подкрепата на феновете, дори не мисля за оставка

Ди Франческо след 1:7: Сега имаме нужда от подкрепата на феновете, дори не мисля за оставка

"Няма нужда от допълнително наказание за футболистите"

Тифозите на "росонерите" имат своя нов идол, след като и двата гола за успеха за Копа Италия в предишния мач на тима реализира новото попълнение Кжищоф Пьонтек, който вкара и днес.

Снимка 404269

Източник: Twitter

Нападателят впечатлява с цялостните си изяви на терена и сякаш бързо ще заличи спомените от неубедителния период на неговия предшественик Гонсало Игуаин.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена днес:

Рома - Милан 1:1, гол на Дзаниоло!
на живо

Рома - Милан 1:1, гол на Дзаниоло!

Ударни единайсеторки и за двата тима

Първото полувреме стартира доста вяло и бавно и за двете единайсеторки. Те съсредоточиха играта в централната част от терена.

Преобладаваха тежките влизания и честите нарушения, което не се нравеше на публиката във Вечния град.

Постепенно обаче темпото на игра бе повишено, а положенията пред двете наказателни полета зачестиха. Чисти голови ситуации обаче все така липсваха.

Футболистите на Рома разчитаха на центрирания от корнери и други статични положения, докато Милан атакуваше основно по левия фланг, чрез Пакета.

Именно при един такъв негов пробив се стигна до прострелен пас към Пьонтек, който вкара поредния си гол за Милан, който за него бе първия с екипа на тима в Серия "А", след като той се разписа на два пъти и за Купата на Италия.

Снимка 404273

Източник: Twitter

След попадението в 26-ата минута играта определено се раздивижи.

Стигна се и до най-чистата ситуация за домакините, като Шик стреля силно по диагонала, Донарума изби, но топката попадна в краката на Джеко, който от близка дистанция не успя да преодолее младия вратар на Милан.

Така резултатът се запази непроменен до почивката.

Снимка 404274

Източник: Twitter

Секунди след паузата промяната обаче вече бе факт.

Центриране на Карсдорп доведе до продължително разбъркване в полето на Донарума, последен с топката игра Дзаниоло, който я прати в опразнената пред себе си врата за 1:1.

Последваха нови силни минути за домакините и те бяха близо до отбелязването на нов гол.

Мерникът на Пелегрини и Флоренци обаче не бе като този на Дзаниоло и резултатът се запази непроменен.

Снимка 404275

Източник: Twitter

Петнайсетина минути преди последния сигнал дойде и поредното положение пред Донарума. Джеко бе на едва няколко метра от него и стреля, но вратарят спаси.

Минути преди края Джеко стреля в левия страничен стълб на вратата, пазена от Донарума, но топката така и не пожела да влезе във вратата.

Така Милан остава с точка повече от днешния си опонент в класирането. "Росонерите" са под номер 4 в подреждането, а съперниците им са с позиция назад.

Снимка 404277

Източник: Twitter