Отборът на Ювентус постигна много важен успех в стремежа си за поредна титла на Италия. Тази вечер, макар и без да блести, "Старата госпожа" спечели тежкото си гостуване на Лацио с 1:0. Решителният удар по "орлите" нанесе аржентинската звезда Пауло Дибала, който беше точен дълбоко в добавеното време.

Като цяло срещата на "Олимпико" не оправда очакванията за зрелище. Макар селекциите да са най-резултатните в Калчото, в италианската столица се практикуваше позиционен и безкрайно предпазлив футбол.

Снимка 343454

Източник: EPA/БГНЕС

През първото полувреме интересните ситуации се брояха на пръстите на едната ръка. Лацио беше близо до попадение в 23-ата минута. Чиро Имобиле най-сетне се пребори за добро положение на своята сметка и от границата на наказателното поле отправи плътен изстрел. Топката летеше към ъгъла на Джиджи Буфон, но ветеранът демонстрира класа и отрази.

След точно 30 минути гол на Ювентус беше отменен заради непозволени действия на Стефан Лихтщайнер, които не останаха незабелязани от Лука Банти.

Снимка 343459

Източник: EPA/БГНЕС

След паузата Лацио продължи да бъде малко по-активният тим. Първо Буфон пресече добър извеждащ пас към Имобиле, а малко по-късно главният арбитър си замълча при спорна ситуация за дузпа, когато Лейва бе съборен в наказателното поле от Меди Бенатия.

И докато двата тима вече сякаш се бяха примирили с ремито, на сцената се появи незабележимият през останалите 92 минути Пауло Дибала. Аржентинският маестро се възползва от моментния си порив на вдъхновение и дари "Старата госпожа" с този толкова важен успех. Плеймейкърът премина елегантно между Луис Фелипе и Марко Пароло, и макар да беше дърпан със зверска сила от капитана на "орлите", падайки Дибала матира Стракоша с перфектен изстрел под гредата.

Снимка 343458

Източник: EPA/БГНЕС

Победата доближи Юве на само точка от временния лидер Наполи, който тази вечер има тежко домакинство на Рома. "Бианконерите" имат и двубой по-малко. Лацио пък е сериозно застрашен да изпусне "бронзовата" си позиция, ако Интер или гореспоменатият тим на Рома спечелят мачовете си през този кръг.

Лацио - Ювентус 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Лацио - Ювентус 0:1 (Развой на срещата по минути)

Очакванията са за голово шоу на "Олимпико" не се оправдаха