Ювентус спечели Купата на Италия, след като тази вечер победи с категоричното 4:0 Милан във финала на турнира, който се игра на препълнения "Олимпико" в Рим. "Бианконерите" извоюваха трофея в рамките на едва 10 минути, в които отбелязаха три бързи гола и сложиха край на интригата още в самото начало на второто полувреме. Точни за успеха им бяха Бенатия, който се разписа два пъти, и Дъглас Коща. Злощастен автогол пък си отбеляза Никола Калинич.

Сблъсък за Купата на Италия: Ювентус - Милан (Развой на срещата по минути)
на живо

Сблъсък за Купата на Италия: Ювентус - Милан (Развой на срещата по минути)

"Бианконерите" победиха с категоричното 4:0 своя съперник

През първото полувреме и двата отбора имаха някои доста добри положения, но до голове така и не се стигна. В 8-ата минута, страхотна намеса на Буфон спря връхлитащата топка към вратата му след опасен удар на Кутроне. Малко след това, Дибала опита да изненада Донарума с плътен удар от воле, но топката премина на сантиметри от лявата греда. Броени минути по-късно, отново Пауло, навлезе на скорост в полето на Милан, като не срещна никакви трудности при преминаването през защитата на гостите. Ударът му обаче не представляваше трудност за стража, който изби топката.

Снимка 355490

Източник: Twitter

В 30-ата минута, Буфон отново демонстрира класата си, отказвайки Сусо, който стреля отблизо, но вратарят се хвърли и изби в корнер. Малко след това отбелязахме и чудесна намеса и от Донарума. Манджукич бе изпуснат от защитата на "росонерите" и се възползва от освободеното пространство, засичайки центриране, насочено към него. Младият страж обаче изби топката в корнер. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулев резултат.

Снимка 355489

Източник: Twitter

През второто полувреме, Ювентус показа коренно различно лице и тотално отказа Милан от борбата за Купата още в самото начало. Головата наказателна акция на "бианконерите" започна в 56-ата минута, когато Бенатия засече центриране от корнер и отблизо изпрати топката в мрежата за 1:0 с глава. Пет минути по-късно, Дъглас Коща преодоля Донарума с плътен удар от границата на наказателното поле. Вратарят успя да избие топката, но въпреки това тя влетя в мрежата му за втори път.

Снимка 355492

Източник: Twitter

В 64-ата минута сякаш интригата тотално изчезна. След центриране от корнер, футболист на Ювентус успя да играе с топката и дори отправи опасен удар отблизо към вратата, но Донарума изби. При добавката обаче, Бенатия бе безпощаден и се разписа за 3:0.

Позорът за Милан бе пълен, след като в 76-ата минута, Никола Калинич засече центриране от корнер с глава, но вместо да изчисти топката, я насочи към собствената си врата, а Донарума просто нямаше какво да направи. 

Снимка 355493

Източник: Twitter