Легендата на Левски Стефан Аладжов говори пред "Тема: Спорт" за трудната програма, която предстои на тима. Славният бранител на "сините" сподели мнението си дали Живко Миланов ще се справи при отсъствието на Славиша Стоянович и дали има достоен заместник на Найджъл Робърта.

Г-н Аладжов, Левски гостува на Черно море в неделя. В последните години моряците се превърнаха в труден съперник за сините. Какво очаквате от мача на "Тича?

- Трудните мачове са четири до края на редовния сезон. Не е само този с Черно море, а следват двубои с Лудогорец, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. "Сините" винаги играят трудно във Варна. Загубиха мачове, отпаднаха за купата... Черно море като черна котка минава път на Левски. Дано успеят да се настроят за този мач. Лошото е, че ще бъдат и без Найджъл Робърта. Трудно бележат голове без него.

Споменахте за трудната програма в следващите кръгове. Какво да очакваме от Левски в тях?

- Много трудни противници, които са на първите три места в класирането. Но сините трябва да мислят мач за мач. Не е необходимо в момента да се настройват за последния от серията предстоящи. Каквото може, да се открадне от всичките двубои. Не трябва да се говори за класиране. Добре, че Левски победи Славия на "Герена", защото иначе нещата отиваха много на зле. "Сините" не трябва да мислят за дербито с ЦСКА. Но какво дерби е вече? Необходимо е да се играе мач за мач. Стискаме палци и дано нещо стане, защото и тази година ще е нулева за Левски.

Ще успее ли да се справи Живко Миланов със задачата да замести Славиша Стоянович?

- Искам да пожелая бързо оздравяване на Стоянович. Живко познава отлично отбора. Но лошото е, че има заразени в тима с коронавирус и как ще изглеждат сините специално срещу Черно море в неделя, не знам. Левски има много да си връща на моряците. В последните мачове столичани трудно играят срещу тях, дори и на "Герена". Дали ще се справи Живко Миланов, най-вече зависи от отбора. Но много е важно и кои футболисти ще са на разположение за следващите мачове.

Живко Миланов ще води Левски и срещу Лудогорец

Миланов ще води Левски и срещу Лудогорец

Съществува вероятност сръбският специалист да бъде на пейката за двубоя с разградчани

Виждате ли достоен заместник на Найджъл Робърта в лицето на някой от другите нападатели на Левски?

- Не знам. За момента достоен заместник на Робърта не виждам. Освен нидерландеца, много трудно някой друг можеше да вкара попадения. Бъдещето ще покаже. Дано някой успее да го замести.

Как виждате ситуацията на левия фланг, където действат младият Патрик-Габриел Галчев и Фейсал Рерас?

- Галчев има качества. В момента на младите момчета им се дава зелена светлина и трябва да изрият тревата, за да се наложат като титуляри. Дава им се път, както никога досега през последните години в Левски. Преди беше много трудно да се наложиш. Необходима е повече сигурност по фланговете.

Фейсал Рерас отпада за мача на Левски с Черно море

Окончателно: Рерас отпада за мача с Черно море

Извън сметките продължават да са Матео Стаматов, Ребин Сулака и Начо Монсалве