Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев спечели 19-ото издание на анкетата "Футболист на футболистите", която се организира от Асоциацията на българските футболисти. Анкетата е единствена по рода си у нас, защото в нея участват играчите от Първа и Втора лига, като те сами избират най-добрия измежду тях за настоящия футболен сезон.

Димитър Илиев събра най-много гласове в допитването, а негови подгласници са Антон Недялков от Лудогорец и Тодор Неделев от Ботев (Пд).

Локомотив (Пловдив) прати оферта за младежки национал на Алжир

Локомотив (Пловдив) прати оферта за младежки национал на Алжир

"Смърфовете" искат Бумедиен Фрифер

"Благодаря на всички колеги, които са гласували за мен. Благодаря на целия отбор, защото тази награда не е само за мен, а за всички от Локомотив. Благодаря на ръководството на клуба за добрата организация, която създаде и на старши треньора за чудесната работа през годината. Изключително съм щастлив от тази награда, тъй като няма по-голямо признание от това колегите да те изберат за най-добрия. Много се радвам и за първото място на нашия треньор, който изгради един много силен отбор и показа, че е голям професионалист", заяви Димитър Илиев.

За втори път в 19-годишната история на анкетата "Футболист на футболистите" победителят съвпада с избора на спортните журналисти за Футболист №1 на България за съответната година. Предишният подобен случай бе Георги Миланов (Литекс, сезон 2012/2013).

Снимка 489721

Източник: АБФ

За най-добър треньор футболистите избраха наставника на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович. Босненският специалист е едва вторият чужденец, печелил анкетата, след Миодраг Йешич (сезон 2004/2005). Подгласници на Бруно Акрапович станаха Златомир Загорчич (Славия) и Илиан Илиев (Черно море).

Любопитно е да се отбележи, че Локомотив (Пловдив) повтаря двойната си победа в анкетата след своя шампионски сезон 2003/2004 година, когато за "Футболист на футболистите" е избран Мартин Камбуров, а треньор №1 става Едуард Ераносян.

Снимка 489722

Източник: АБФ

За най-добра футболистка бе определена Ивана Найденова (НСА), а най-добрият футболист според ИНСТАТ индекс е звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев.

Тази година анкетата за първи път се проведе онлайн, а заради пандемията от COVID-19 няма да има тържествена церемония с награждаване на призьорите. Организаторите от Асоциацията на българските футболисти ще връчат наградите на победителите поотделно.

Локомотив (Пд) не успя да победи съименника си от Горна Оряховица в контрола

Локомотив (Пд) не успя да победи съименника си от Горна Оряховица в контрола

Равенство 1:1 на стадион "Искър" в Самоков

ЕТО КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ В АНКЕТАТА НА АСОЦИАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ФУТБОЛИСТИ "ФУТБОЛИСТ НА ФУТБОЛИСТИТЕ" ЗА СЕЗОН 2019/2020

ФУТБОЛИСТ НА ФУТБОЛИСТИТЕ

ДИМИТЪР ИЛИЕВ (ЛОКОМОТИВ ПД)

ПОДГЛАСНИЦИ:

ТОДОР НЕДЕЛЕВ (БОТЕВ ПД)

АНТОН НЕДЯЛКОВ (ЛУДОГОРЕЦ)

НАЙ-ДОБЪР МЛАД ФУТБОЛИСТ

ФИЛИП КРЪСТЕВ (СЛАВИЯ)

ПОДГЛАСНИЦИ:

МАРТИН МИНЧЕВ (ЧЕРНО МОРЕ)

СТАНИСЛАВ ИВАНОВ (ЛЕВСКИ)

НАЙ-ДОБЪР ТРЕНЬОР

БРУНО АКРАПОВИЧ (ЛОКОМОТИВ ПД)

ПОДГЛАСНИЦИ:

ЗЛАТОМИР ЗАГОРЧИЧ (СЛАВИЯ)

ИЛИАН ИЛИЕВ (ЧЕРНО МОРЕ)

НАЙ-ДОБРА ФУТБОЛИСТКА

ИВАНА НАЙДЕНОВА (НСА)

ПОДГЛАСНИЦИ:

ВЕРОНИКА ГОЦЕВА (ЛОКОМОТИВ ПД)

АЛЕКСАНДРА ЯНЕВА (ЛОКОМОТИВ ПД)

НАЙ-ДОБЪР ФУТБОЛИСТ СПОРЕД INSTAT INDEX

ТОДОР НЕДЕЛЕВ (БОТЕВ ПД)

ПОДГЛАСНИЦИ:

РОДРИГО ЕНРИКЕ (ЧЕРНО МОРЕ)

ПАУЛИНЬО (ЛЕВСКИ)

Локомотив (Пловдив) пробва юноша на Динамо (Загреб)

Локомотив (Пловдив) пробва юноша на Динамо (Загреб)

Филип Михалевич играч в контролата с Локо (ГО)