Съдбата намигна на Витоша, а "тигрите" се превърнаха вероятно в първия отбор в историята на футбола, който след три победи за цял сезон запази статута си на елитен клуб!

На стадион "Локомотив" в Пловдив "тигрите" триумфираха след невероятна драма, продължения и дузпи, които оставиха "железничарите" от Локомотив за още един сезон във Втора лига.

А играчите на Младен Додич бяха толкова близо до елита, имайки предвид, че до 122 минута на срещата имаха преднина от 2:1, но буквално при последната атака в мача играчите на Витоша стигнаха до 2:2, пращайки срещата в дузпи!

А там младият вратар Николай Георгиев направи мача на живота си...

 Витоша - Локомотив (София) 2:2, дузпи решиха баража!
на живо

Витоша - Локомотив (София) 2:2, дузпи решиха баража!

Развой на срещата по минути

Двубоят предложи доста единоборства, спорни моменти, неточни съдийски отсъждания, 15 жълти картона, един червен и още, и още... Началото за "железничарите" бе мечтано, а още в 3-ата минута те ликуваха!

Центриране от левия фланг към наказателното поле завърши с голов удар с глава на Илия Димитров, който от трудна ситуация намери мрежата - 1:0 за Локомотив! При попадението обаче останаха сериозни съмнения за засада, каквато по-скоро имаше.

Последва натиск на "тигрите", които не съумяваха да намерят точния път към вратата на своя съперник. Имаше мелета в средата на полувремето плюс две ситуации, при които главният съдия Никола Попов пожали Михаил Петров и Иво Иванов, като им спести жълти картони, които щяха да им бъдат втори.

Чиста дузпа минути преди края на първата част пък не бе отсъдена в полза на Витоша! Александър Бранеков с марков фаул повали Мишо Петров в наказателното поле, но сигнал не последва, макар че действието се разви пред погледа на главния съдия.

Втората част започна с добри положения за Локомотив, но на два пъти след центрирания от корнер "железничарите" не успяха да се възползват от добрите ситуации. 

Изравняването дойде в средата на полувремето! Перфектно центриране от фаул намери сам пред вратарското поле Даниел Кутев, който с глава вкара за 1:1! 

Десетина минути преди края на срещата нещата за Витоша се усложниха, тъй като Ивайло Лазаров получи втори жълт картон и бе изгонен. За 5-6 минути пък осветлението на "Лаута" спря, а в добавеното време Витоша можеше да вкара за 2:1, но Стефан Христов от чудесна позиция в наказателното поле не успя да преодолее Кацарев.

Емоциите станаха по-силни през втората част на продълженията, когато Здравко Димитров със страхотно изпълнение извън наказателното поле направи резултата 2:1 за Локомотив! 

Срещата отиваше към победа за "железничарите" и завръщането им в елита след тригодишно лутане по долните дивизии на българския футбол, но...

В 122 минута, буквално при последната атака в срещата, Стефан Христов прати топката в мрежата за 2:2, възползвайки се от разбъркване при центриране от фаул.

При дузпите "тигрите" не пропуснаха нито един път от бялата точка, побеждавайки с 4:2, а за Локомотив от бялата точка не успяха да реализират Семерджиев и голмайстора Димитров!