Лудогорец постигна втора поредна победа по време на подготвителния лагер в Австрия. "Орлите" се наложиха с 2:0 над шампиона на Азербайджан Карабах. Марселиньо откри резултата в 17-ата минута, а крайното 2:0 оформи Димо Бакалов в 69-ата минута. 

Преди няколко дни възпитаниците на Стойчо Стоев се наложиха с 4:0 над Триглав. 

Първата по-сериозна опаност бе пред вратата на Лудогорец. Във 2-ата минута след изпълнение на корнер играч на Карабах стреля с глава, а Димо Бакалов изчисти от голлинията.

Лудогорец - Карабах 2:0
на живо

Лудогорец - Карабах 2:0, гол на Бакалов

"Орлите" ще изиграят втората си контрола в Австрия

Лудогорец отговори с отличен шанс пред Мавис Чибота. Крилото получи извеждащ пас от дълбочина от Марселиньо и остана сам срещу Вагнер. Бразилският вратар обаче показа добър рефлекс и изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Бакалов стреля с глава, а играч на азербайджанския шампион изчисти от голлинията.

По-добрата играч на "орлите" в тези минути даде резултат. В 17-ата минута Битон намери Бакалов пред наказателното поле, който чукна към Марселиньо. Бразилецът стреля силно и не остави шансове на Вагнер за 1:0. 

В 24-ата минута удар на Зубир премина покрай вратата. Малко след това на два пъти Мамадов и Медведев стреляха с глава, но високо в аут. 

Снимка 430460

Източник: ПФК Лудогорец

В 37-ата минута Чибота навърза трима играчи на Карабах, но ударът му бе слаб. 

В края на полувремето Пламен Илиев демонстрира чудесен рефлекс след шут на Зубир. 

Първото по-сериозно положение за второто полувреме дойде след час игра, когато футболист на Карабах се откъсна отляво и шутира силно, но Ренан изби в корнер. 

Снимка 430456

Източник: ПФК Лудогорец

Малко след това резервата Моци с глава прати топката в аут. Лудогорец стигна до втори гол в 69-ата минута. Станислав Манолев изведе Лукоки отляво. Крилото напредна и пусна успореден пас за Димо Бакалов, който от няколко метра удвои резултата. 

В 78-ата минута влезлият на полувремето за Карабах Симеон Славчев опита удар от далечна дистанция, който мина над вратата на Ренан. 

До края на срещата не се случи нищо запомнящо се.

Снимка 430459

Източник: ПФК Лудогорец