Шампионът Лудогорец посреща Царско село в мач, след който може временно да оглави класирането в efbet Лига. Срещата ще се играе от 17:45 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград и с нея ще бъде открит кръг №9.

Лудогорец е на две точки за лидера Локомотив (Пловдив), но има мач по-малко. Двубоят им с Арда беше отложен заради положителни PCR тестове в кърджалийския тим. "Орлите" имат много важен мач в четвъртък срещу неособено популярния у нас белгийски Антверпен. Така, че със сигурност Павел Върба и Компания ще имат едно наум.

Царско село се представане много силно в отбрана и нищо чудно Любослав Пенев да заложи на тактика за 0:0. За Лудогорец се очаква да дебютира нашумелият в последните дни Кирил Десподов.

Той обаче няма да е титуляр. Атаката на "зелените" ще води Клаудиу Кешерю, а зад него започнат Бърнард Текпетей, Доминик Янков и Каули. На вратата Пламен Илиев е без конкуренция в отсъствието на контузените Владислав Стоянов и Ренан, а в центъра на защитата ще си партнират Козмин Моци и Оливие Вердон.

Пенев най-вероятно ще заложи на схема с трима централни бранители - Иван Бандаловски, Мартин Кавдански и Луис Педро. Ветернът Борис Галчев ще организира играта в средата на терена, а в нападение ще започнат Панайотис Лука и Дилан Мертенс.

През миналия сезон Лудогорец спечели и двата мача срещу този съперник с по 2:0. Разградчани са един от трите отбора, срещу които Царско село още няма точка, откакто влезе в елита.

Главен съдия мача ще бъде Георги Николов. Вероятни състави:

Лудогорец: П. Илиев; Сисиньо, Вердон, Моци, Недялков; Сантана, Баджи; Текпетей, Д. Янков, Каули; Кешерю. Старши-треньор: Павел Върба.

Царско село: Пласид; Бандаловски, Кавдански, Л. Педро; Даскалов, Балтанов, А. Георгиев, И. Марков; Галчев; Лука, Мертенс. Старши-треньор: Любослав Пенев.

Съдия: Георги Николов. Стадион: "Хювефарма Арена" Събота, 17 октомври от 17:45 часа.

Кирил Десподов: ЦСКА винаги ще е специален за мен, разбирам феновете на този отбор

Кирил Десподов: ЦСКА винаги ще е специален за мен, разбирам феновете на този отбор

"Животът на футболиста не е лесен"