Ерлинг Халанд изумява с постиженията си от началото на сезона, а великолепното му представяне е подобаващо възнаградено. Според "Дейли Мейл" нападателят на Манчестър Сити взима най-високата заплата в Премиър лийг. Към основното си възнаграждение той получава и лесни за достигане бонуси. Така се формира сумата от 865 хил. паунда, която норвежецът заработва седмично.

За сравнение "Дейли Мейл" посочва заплатите на още две от големите звезди в Англия. Съотборникът на Халанд в Ман Сити - Кевин де Бройне, получава по 375 хил. паунда седмично, а Кристиано Роналдо прибира по 480 хил. паунда, което е почти двойно по-малко от възнаграждението на 22-годишния норвежец.

Холанд пристигна на "Етихад" това лято от Борусия (Дортмунд) и вече има общо 19 гола с екипа на "гражданите" - 14 в Премиър лийг и 5 в Шампионската лига. Той успя да подобри и няколко рекорда за резултатност.

След победата над ФК Копенхаген в Шампионската лига, мениджърът на Сити Пеп Гуардиола заяви, че в договора на Халанд няма клауза, която му позволява да премине в Реал (Мадрид) след две години.

"Халанд е робот, изхвърлете го от Висшата лига!"

"Халанд е робот, изхвърлете го от Висшата лига!"

Това е името на петицията, пусната от фенове във Великобритания