Точно два месеца след грандиозния успех на второто издание на професионалните бойни гала вечери по кикбокс, муай тай и карате киокушин SENSHI, на феновете на бойните спортове бе поднесен още по-зрелищен екшън.

Третото издание на SENSHI е особено специално и за пръв път представя на публиката битки единствено по карате киокушин, по правилата на новата професионална лига на Световния киокушин съюз - KWU International Professional League.

Правилникът включва фул контакт карате киокушин, с удари в главата, като са позволени дори хвърляния и удари с лакти.

Снимка 419440

Източник: BNI

SENSHI се организира в уникален за бойна гала вечер формат - битките ще се проведат в рамките на два дни, с квалификации, полуфинали и финални срещи. Зрелищното събитие започна днес, от 20:00 часа и ще продължи на 4 юли, когато стартът е планиран отново за 20 часа. Този път домакин на гала вечерта е черноморският курорт Камчия, а двубоите се играят в Амфитеатъра в курорта. Общо битките на SENSHI ще бъдат 27, като през първата вечер се играха квалификационните мачове.

Трима българи защитават честта на страната ни, а сред бойците, които се изправят на професионалния ринг на SENSHI, са представители от Таджикистан, Казахстан, Русия, Украйна, Беларус, Армения, Иран, Румъния, Турция и Унгария.

Снимка 408500

Източник: Brand New Ideas

За шампионски купи продължават да спорят Николай Йоргов, Петър Стойков и Георги Георгиев.

Двама от тях вече са се били на предишните две издания от новата верига гала вечери. Искрен Иванов трябваше за пръв път да се качи на ринга на SENSHI, но сериозна травма на врата му попречи да вземе участие в състезанието. На негово място, в категория до 65 кг ще се бие Георги Георгиев от варненския боен клуб "Йорк". Високият 1,65 см боец е един от младите ни обещаващи състезатели. Неговите успехи са основно в сферата на кикбокса, но в същото време има значителен опит и в други бойни изкуства. Бил е шампион на държавно първенство по муай тай и има зелен колан по карате.

Георгиев направи дебюта си на професионалния ринг на SENSHI срещу руснака Кирил Григориев. Победата класира българина срещу Виктор Хавиер (Бразилия) в следващия етап от надпреварата.

Мълниеносна победа за Георги Георгиев срещу Кирил Григориев на SENSHI CUP

Мълниеносна победа за Георги Георгиев срещу Кирил Григориев на SENSHI CUP

Бърз успех за състезателя на клуб "Йорк"

При представителите под 75 кг българската чест защитава Петър Стойков, който е състезател на столичния клуб "Армеец". Той е многократен републикански шампион по кикбокс и карате киокушин, световен и европейски шампион по муай тай, има и сребърен медал от световно първенство по киокушин за юноши старша възраст. Стойков вече се слави с една победа на професионалния ринг на SENSHI. На предишното издание на галата през април в "Арена Армеец" той за пръв път игра по правилата на новата професионална лига по киокушин. Тогава българинът регистрира категорична победа с 3:0 съдийски гласа над Омар Магомедов от Русия.

Сега Стойков нокаутира по зрелищен начин Сухроб Назаров от Таджикистан и ще премери сили с Павел Черепанов (Русия) в следващия си двубой.

Петър Стойков нокаутира Сухроб Назаров след безмилостен удар с лакът

Петър Стойков нокаутира Сухроб Назаров след безмилостен удар с лакът

SENSHI CUP продължава!

Третият българин, който се бие на SENSHI - Николай Йоргов, се изправи срещу обещаващия боец от Бразилия Маркос Зинхани в категория до 80 кг. Това бе третият път, в който Йоргов ще се съревновава на професионалния ринг на гала вечерта, и първият път, в който се би по правилата на KWU International Professional League.

До момента той бе записал две победи на SENSHI в кикбокс срещи. През февруари във Варна Йоргов надделя за по-малко от 20 секунди с нокаут над Митко Ашкилов от Македония, а през април в София победи възпитаника на кикбокс легендата Петер Артс - Томас Дуве.

Новото предизвикателство пред Йоргов не бе никак малко. Бразилецът Маркос Зинхани също има опит на ринга на SENSHI. В зала "Арена Армеец" през пролетта той игра срещу българина Кристиян Георгиев. Въпреки това Николай регистрира заслужен успех срещу Зинхани и щe се бие срещу Андрей Чехконин, нокаутирал тежко Мохамад Асади (Иран).

Николай Йоргов продължава битките на SENSHI CUP и в утрешния ден

Николай Йоргов продължава битките на SENSHI CUP и в утрешния ден

Третото издание на SENSHI е особено специално

Всички двубои на SENSHI се излъчват живо на международната онлайн телевизия Fite.TV, на www.boec.bg, както и на сайта на Световния киокушин съюз - www.kwunion.com. Входът за гала вечерта е безплатен.

Очаквайте в ТОПСПОРТ повече подробности за SENSHI CUP!

Травма провали дебюта на Искрен Иванов на SENSHI

Травма провали дебюта на Искрен Иванов на SENSHI

Сменя го Георги Георгиев