През последната една година в мрежата се изговориха какви ли не предложения спрямо бъдещия сгъваем смартфон, който Samsung готви, като мнозина очакваха, че именно корейският гигант ще пусне първия подобен модел.

Samsung създаде огъващ се нечуплив дисплей

Дисплеят, който се огъва и не се чупи

Повече за иновацията

Вчера обаче малката световнонеизвестната калифорнийска компания Royole шокира технологичните среди с първия по рода си сгъваем смартфон, наречен FlexPai.

Снимка 386922

Източник: Royole

Не сме сигурни дали FlexPai e повече таблет, отколкото телефон, но е факт, че може да изпълнява функциите и на двете, и цялостната му визия е доста впечатляваща.

В сгънат вариант дисплеят на джаджата е едва 4 инча, а в таблетен формат - 7.8 инча. Интересното е, че AMOLED екранът е собствено производство на Royole, като в таблетен режим резолюцията е 1920 х 1440 пиксела.

Снимка 386925

Източник: Royole

Гъвкавата "панта" издържа на над 200 000 отваряния и затваряния, твърдят от Royole.

Две камери от по 16МР и 20МР (предна и задна) с f/1.8, и оптична стабилизация осигуряват нелоши възможности за правене на снимки.

Samsung Galaxy A9 е първият телефон с четири задни камери

Samsung Galaxy A9 е първият телефон с четири задни камери

Дори не можем да си представим как ще изглеждат снимките

FlexPai е оборудван със Snapdragon 8150 процесор, който е по-ново поколение от тези, използвани от Apple и Huawei.

Процесорът работи с 6GB или 8GB RAM и можем да избираме между варианти с от 128GB до 515GB памет. Има и microSD слот за карти до 256GB, което е удобна екстра за подобен тип джаджа.

Снимка 386924

Източник: Royole

Батерията от 3800mAh използва собствена технология, която позволява зареждане от 0% до 80% в рамките на 30 минути.

Дотук всичко изглежда шокиращо добре, имайки предвид факта колко малка компания е Royole. Въпреки че дизайнът определено изглежда ретро с тези дебели рамки, компанията получава нашата свалена шапка в знак на признание за успеха със създаването на първия подобен телефон. 

Защо да си купим новия iPad Pro

Защо да си купим новия iPad Pro

Доста подобрения в дизайна, производителността и екстрите

Предварителните поръчки за FlexPai в Китай започнаха вчера, като очакваме след Азия устройството да се появи в САЩ и Европа, все още няма конкретни дати. В Китай цената му е 1290 долара за базовия модел и 1865 долара за най-натруфения.