От доста време в технологичните среди се говори, че в хода на настоящото десетилетие очилата с добавена реалност ще могат да изместят смартфоните и да преместят всичките ни приложения от джоба директно пред очите ни.

Apple, AR/VR очилата с “миксирана реалност” и какво ще ни предложат те срещу 3000 долара

Какво знаем за очилата с “миксирана реалност”

Над 12 камери и 8К качество пред всяко око

Apple усилено работи по създаването на такъв продукт, но може би Samsung също подготвя подобна джаджа, става ясно от наскоро появили се в мрежата концептуални видеа.

Видеата бяха публикувани в Twitter профила WalkingCat, чийто разкрития по изтекли данни за предстоящи продукти обикновено се оказват достоверни.

В първото от тях виждаме AR очила с името Samsung Glasses Lite, които могат да прожектират не само екран на телефон, но и този на компютър, позволявайки да играем игри, да гледаме филми или пък да управляваме дрон на DJI.

Второто видео разкрива, че посредством очилата можем да виждаме пълномерни 3D изображения на обекти и хора в реално време, както и да взаимодействаме с тях.

Очилата изглежда разполагат и с опция за затъмняване, придобивайки вид на съвсем обикновени слънчеви очила.

Интересно е, че управлението им се осъществява посредством смартчасовник, а не чрез гласови команди или движения на ръцете, както бихме предположили.

Снимка 519767

Източник: Twitter / _h0x0d_

Важно е да отбележим, че технологиите, които клиповете показват, са доста по-футуристични от реалните такива в настоящите хай-енд AR очила от рода на HoloLens например.

Това ни навежда на мисълта, че продукт, като този в клиповете, е все още доста далеч от масовото производство и ще трябва да изчакаме поне няколко години, преди да видим подобна джаджа на пазара.

Amazon Echo Frames, Alexa и за какво можем да ползваме умните очила

За какво можем да ползваме умните очила на Amazon

Alexa идва навсякъде с нас

От Samsung също така не са давали официално становище по темата и е възможно концептуалните видеа да са просто продукт на въображението на създателите им.