Испанската футболна федерация уволни селекционера Хулен Лопетеги. Макар и ден преди началото на Мондиал 2018, ръководството не прости провинението на своя наставник, който вчера изненадващо бе обявен за новия старши-треньор на Реал (Мадрид).

Важното решение бе обявено на официална пресконференция в руския град Краснодар. На нея присъства президентът на испанския футболен съюз - Луис Рубиалес, който обяви, че светкавичното отстраняване на Лопетеги е било в интерес на националния отбор и всички испанци.

Снимка 316965

Източник: GettyImages

"Ситуацията е много сложна. Но в живота не винаги не се получават както искаме. Затова поемам отговорността за това решение. Разбира се, Реал Мадрид търсеше най-добрия специалист за треньор. Но националният отбор е на всички испанци. Бяхме длъжни да вземем това решение", добави Рубиалес.

Испания: Осем години по-късно, задава се ново пиринейско лято

Испания: Осем години по-късно, задава се ново пиринейско лято

"Ла Фурия Роха" тръгва за втора световна титла

"Благодарим на Юлен за всичко, което свърши, защото той е сред големите виновници за това да бъдем в Русия, но се чувстваме задължени да го освободим. Трябва да отправим послание към всички, които работят за федерацията, че има норми, които трябва да се изпълняват".

Решението на президента не могло да бъде променено и от тарторите на "Ла Фурия", които направили всичко по силите си, за да работят с Лопетеги по време на Световното в Русия.

Снимка 316967

Източник: GettyImages

Все още няма яснота кой ще бъде новият национален селекционер на испанците.

"За нас е важно да вземем възможно най-доброто решение. Преди пет минути се появих пред вас така че е рано да ви кажа кой ще бъде новият селекционер. Дали ще е Селадес или Мичел, не мога да цитирам имена. Ще имаме разговори. Ще се опитаме най-малко да пипаме около отбора", добави Рубиалес.

 Реал (Мадрид) има нов треньор!

Реал (Мадрид) има нов треньор!

Новината бе обявена официално от "кралския клуб"

51-годишният Лопетеги пое испанските национали след Евро 2016. Той води тима в общо 20 мача, в които не допусна нито една загуба - 14 победи и 6 равенства.

Любопитното е, че само преди 21 дни беше подписан нов договор между Федерацията и Лопетеги, според който баскът трябваше да остане начело на "червените фурии" до 2020 г.

В Испания бесни от действията на Лопетеги, обмислят незабавното му уволнение

В Испания бесни от действията на Лопетеги, обмислят незабавното му уволнение

Шефът на федерация спешно пътува до Русия