Новакът в efbet Лига Монтана е една от приятните изненади от началото на сезона. И не толкова с резултатите, които постига, а с начина си на игра. Скромният тим от Северозападна България събра 12 точки след първите 11 кръга на първенството. Намира се в долната половина на таблицата, но определено очарова с представянето си.

Клубът имаше малко време за сглобявяне на отбор и намирането на треньор за елита след спечелването на баража с Дунав. В това отношение шефовете удариха джакпота, макар че плодовете от работата на Никола Спасов ще се берат в бъдеще. В последните си два мача Монтана показа, че може да играе като равен с най-добрите отбори у нас. Срещу Лудогорец възпитаниците на Адмирала създадоха куп положения пред Владислав Стоянов. Специалистът не прибра тима си в глуха защита, а избра да се надиграва с именития си съперник. Неговият отбор показа, че може да играе страхотен атакуващ футбол, без излишно мотаене на топката в центъра на терена. Подобно бе представянето и през първото полувреме срещу Локомотив (Пловдив), когато монтанчани набързо направиха обрат. През втората част се показаха и като подреден и грамотен отбор в защитата и не позволиха на "смърфовете" да застрашат вратата на Марин Орлинов нито веднъж.

Снимка 499033

Източник: LAP.bg

В основата на доброто лице на Монтана в офанзивен план безспорно е Тони Тасев. Крилото изживява най-добрите си дни като футболист през този сезон. 26-годишният флангови нападател вкара 4 гола в 11 мача. Попаденията са първи за него в елита на България. В последните години специалистите иронично подхвърляха, че крилото е крайно неефективен в завършващата фаза. Липсата на гол в efbet Лига определено тежеше и на самия футболист. Докато не вкара на бившия си тим Ботев (Пловдив). Последва попадение срещу Славия и нови две в последните два кръга. Донесе победата на своя тим и срещу Горски извор за Купата на България със страхотно изпълнение от пряк свободен удар.

Тасев изглежда намери в лицето на Никола Спасов човек, който да го накара да повярва в себе си, в безспортните си качества. Тони се отличава със страхотна скорост, не се притеснява да се надиграва един на един и неслучайно на няколко пъти направи за смях струващия над 1 млн. евро Жордан Икоко от Лудогорец. Прави впечатление също, че вече не се притеснява да използва често и друго силно оръжение от арсенала си - удар от далечно разстояние.

Снимка 496819

Източник: LAP.bg

Основна роля за страхотното представяне на Тасев в офанзивен план изигра и привличането на мароканския нападател Билал Бари. Двамата показват отлично взаимодействие помежду си и са основната движеща сила на Монтана в офанзивен план. Треньорският щаб на отбора дълго време търси централен нападател, не бърза с избора си и изглежда намери точния човек. Наред с Тасев, Бари е истинско богатство за Никола Спасов. Самият специалист изрази мнение, че в клуба са истински щастливци, че футболист от класата на мароканеца е дошъл при тях. Смеем да прогнозираме, че едва ли ще се задържи дълго на "Огоста", а от представянето му ще са доволни и двете страни.

Снимка 499094

Източник: topsport.bg

С интегрирането в състава и на другите двама чужденци - защитниците Раян Сенхаджи и Давид Кики, Монтана доби завършен вид. Легионерите добавиха нужната класа в отбрана, която успя да се противопостави на две от най-добрите нападения у нас - тези на Лудогорец и Локомотив (Пловдив).

Новото лице на Монтана и Тони Тасев са обещаващи, а предпоставките да се превърнат в хитовете на efbet Лига повече от добри...

Локомотив (Пловдив) и Монтана завършиха наравно 2:2 на "Лаута"

Монтана спря Локомотив (Пд) на "Лаута" след шеметно първо полувреме

Двубоят завърши 2:2