Мартин Чой спечели безапелационно надпреварата в Супербайк 1000 проведена на пистата БМУ в Серес, Гърция. Българинът изпревари с повече от 10 секунди румънеца Роберт Мурешан и с 11 секунди неговия сънародник Каталин Казаку.

Мартин Чой е фаворит за победа в Серес

Мартин Чой е фаворит за победа в Серес

Българинът ще стартира в двата кръга на Източноевропейския шампионат

В голямото състезание участваха 81 състезатели от 6 европейски държави: България, Турция, Македония, Румъния, Сърбия и Гърция.

Милен Георгиев с Априля също донесе голяма радост на българските почитатели на моторните спортове. Той финишира първи в клас СП 125. Милен се пребори със съпротивата на македонеца Християн Бузаловски, изостанал на 6.8 секунди. Плевенчанката Жулиета Ленкова също с Априля изостана на 33.4 секунди от Георгиев.

В много интересната надпревара във Формула 1000 имаше турска доминация. Харун Акгюн беше най-бърз, следван от Мурат Дувенджу на 3.3 секунди. На сантиметри зад Дувенджу на трето място финишира Петър Бакалов с Кавазаки.

Гърците постигнаха победа в клас Суперспорт 600. Димитрис Каракостас с Хонда не даде шанс на съперниците си и премина финала с 13.7 секунди по-рано от втория Йонел Паскота от Румъния. Плевенчанинът Александър Георгиев остана трети на 3 секунди от среброто.

Снимка 291364

Източник: LAP.bg