Тази вечер паркингът пред столичния The Mall ще е пълен с много актьори, които ще дефилират със състезателни автомобили и ще замирише ... на бензин. От 19 ч. звездите ще направят официалното представяне на филма "БЕНЗИН".

"Заглавието очевидно трябваше да е "Люси", заради съвпадението на името на главната героиня и това на колата, но докато успеем да го завършим, Люк Бесон извади друг филм със същото име и се наложи ние да го сменим", призна Асен пред журналисти.

Той поясни и откъде е дошла идеята за създаването на самия филм. Още преди близо 4 години. Историята е лична...

"Идеята дойде, след като Катерина (бел. ред. неговата половинка в живота и майка на дъщеря му) ми подари една моя любима кола, заедно с наш общ приятел ме изненадаха и ми я подариха. Когато аз я показах на друг наш общ приятел - сценариста Алексей Кожухаров, и той ми каза, че това е страхотна идея за сценарий. От там тръгна цялата работа".

А дали ще има продължение?

"Само ако филмът събере 500 000 зрители, ако не - няма да има", каза с усмивка Блатечки, който освен че изпълнява главната мъжка роля, е и режисьор на филма, заедно със своята половинка Катерина Горанова.

На въпрос: "Лесно ли е да те режисира жена ти?", Асен отговаря: "Когато вярваш в някого и му имаш доверие, е лесно".

На "Бензин" ще бъде направена и английска версия."Може би догодина филмът ще тръгне по света", довери Блатечки.

"Всички каскади с боеве сме си правили абсолютно сами, с някои малки изключения. Каскадите с колите не ги правихме ние, защото каскадьорите не ни даваха. Не, че не искахме ние. Те ни пазеха, защото все пак филмът трябваше да е завършен".

Основната част от снимките са във Варна и малка част - в София. Главната женска роля е поверена на модела Лиляна Станаилова. В лентата играят още Снежана Макавеева, Башар Рахал, Калин Врачански, Стефан Иванов, Васил Банов, Пламен Манасиев, близнаците Дарин и Деян Ангелови, които и във филма играят ролите си на близнаци.

Снимка 294576

Любопитно е, че в лентата има и чуждо присъствие. Майкъл Медсън, който влиза в образа на баща на героя на Асен Блатечки. Във филма са монтирани само първите му дубли, тъй като изиграл всичко без грешка. Участието му станало случайно, след като Блатечки споделил по време на вечеря на свой приятел (бел. ред италиански продуцент), че много иска Медсън в своя филм. След един изпратен sms, отговорът бил положителен: "Ще участвам".

На финала в лентата се появява и Съли Ерна...

Филмът тръгва в кината от 19 май.

ТРЕЙЛЪР: