Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков коментира предстоящата приятелска среща с Ирландия в Дъблин.

Специалистът разкри, че утре вратарят Христо Иванов ще запише дебют за "лъвовете". Бала добави, че чака да получим шанс за класиране за Евро 2020 през Лигата на нациите идната пролет.

България загуби с 0:4 от Англия в европейска квалификация

Българската поява на "Уембли" приключи с тежка загуба от Англия

Селекцията на Красимир Балъков отстъпи с 0:4, Хари Кейн ни наказа с хеттрик

"Ще има доста смени, доста играчи, които не са играли с Англия, ще почнат мача с Ирландия. Настроението е нормално, както винаги. Ще искаме да видим всички, които сме извикали, за да знаем с какво разполагаме за бъдещето. Това е контролен мач, искаме да вземем от него най-доброто и да го изиграем по най-добрия начин. Имаме една цел, която сме я казали на всички футболисти. Дай Боже да имаме шанс през Лигата на нациите и през март да играем бараж за класиране.

България все още има шансове за класиране на Евро 2020

България все още има шансове за класиране на Евро 2020

Те са свързани с турнира Лига на нациите

Квалификациите до края на годината ще ги използваме за обиграване, ако евентуално ни се отвори шанс да играем бараж. Така че приемаме контролите сериозно.

Поуки от мача с Англия? Трябва да правим по-малко индивидуални грешки. Като организация и схема на игра, футболистите изпълниха всичко почти изцяло. Получихме четири гола от индивидуални грешки. Трябва да сме по-концентрирани пред гола - на "Уембли" имахме шансове, но ги пропиляхме. Днес ще направя изключение и ще кажа, че Христо Иванов ще пази утре, ако е здрав, разбира се.

Време за безразличие

Време за безразличие

Към националите

Не ни остава друго, освен да търсим варианти и в приятелските мачове да видим кой е готов да вложи всичко от себе си за това, което иска треньорското ръководство. Надяваме се да получим шанс за класиране през март.

Снимка 441755

Източник: LAP.bg

Нещо куца в цялата ни клубна система, казах го на предната пресконференция, надали много от журналистите го разбраха, гласим конценпиция, която да се вкара в българския футбол, за развитието на детско-юношеския футбол, за да може след 5-6 години да имаме таланти. Всеки работи за себе си, по свой начин, няма общ план. Искаме да променим това още следващата година.

В ирландския отбор ми харесва разчупената концепция, която използва треньорът им - започват в една схема, обръщат я в хода на мача. Това показва, че той работи с умни футболисти, имат качество", каза Балъков.

Дъжд провали плановете на националите в Дъблин

Дъжд провали плановете на националите в Дъблин

"Трикольорите" са отседнали в един от най-модерните хотели