Бъг (от английското bug - "буболечка") в компютърния жаргон е грешка по време на изпълнението на програмата.
По същество бъгът представлява неочаквано поведение на програмата в определена ситуация. (Уикипедия) 

Колко вярна може да бъде една грешка - в случая правописна. Всякакви бъгове, все нещо не е както трябва, все отклоненията от нормалното - звучи ли ви познато? 

Шофьори запълват сами дупките по улиците, медии събират пари за благотворителност, осъждат условно убийци, а в САЩ 100 години затвор получил американец, отровил децата си, ЕС ни взима парите - все бъгове на родната действителност. 

И изведнъж предизборно всичко се юрна да разкрива грешките на досегашните политици и неуредиците в държавата, а управляващите случайно вдигат пенсии, изскачат забравени европейски стипендии за студентите, пуска се метро, строят се заводи - райско кътче си ти, мила татковино. 

И докато забравени от държавата слепи деца пеят по телевизията, не особено известни доскоро политици те гледат високо от билбордовете по улицата, а скоро градовете ни ще бъдат облепени с техните ликове на - от луксозни, по луксозни плакати, (да не говорим за рекламите по електронни и други медии).
И човек се чуди, от къде по дяволите, извинете за израза, тези честни хора взимат пари за тях.

А и да ги изберат ще си останат високо - далеч от дупките, в които все по-дълбоко пропадат средностатистическите хора.

А докато в парламента като за последно се пенят за щяло и нещяло, българинът вика неволята с пенлива бира в ръка, псува телевизора и търси щастието под нечия друга сянка.