Както и се очакваше, днешните дебати по вотовете на недоверие към правителството не донесоха нищо ново и непознато. Освен може би феноменът – БСП и СДС в една “опозиционна каруца” – поне за кратко. Макар че на фона на скуката, която ни поднасят родните политици и това не е малко.

Иначе, успокоени от предрешеното гласуване в тяхна полза, управляващите и мнозинството на воля се поупражниха във витиевати пленарни пледоарии, редувайки ефектни словосъчетания със статистика, данни и конкретика, удобни за защита на съжденията си.

От другата страна, техните политически противници ги засипваха с много патос, иронични усмивки и обвинения в нарушаване на основния закон – Конституцията. Видя се, че това последното въобще не трогна “симеоновата чета”, която се отбраняваше хладнокръвно и със самочувствие.

Огромното мнозинство от депутати, които не се изявиха на трибуната, уплътниха времето си, четейки вестници и беседвайки със съседа по място, като разбира се не пропускаха момента, в който се налагаше да упражнят правото си на аплаузи.

Изводите от днешните дебати са, че просто няма изводи. Където е текло пак ще тече, където се е говорило пак ще се говори и толкоз. А казват, че АЕЦ била обща кауза!