Миналата година се сбъдна една от големите мечти на българските футболни запалянковци. Най-сетне наш отбор успя да влезе в Шампионската лига.

Никой не може да отрече постижението на „Левски", което бе бленувано дълго време.

За съжаление ентусиазмът на родните фенове бе попарен безпощадно след сблъсъците с гиганти като „Барселона" и „Челси".

Българският отбор имаше огромно желание, но в тези срещи се видя голямата дупка между големите отбори и тези, за които самото влизане в Шампионската лига е невероятно постижение.

Срамната голова разлика, която инкасира тимът на „Левски", бързо го приземи.

Но явно не съвсем...

Защото, когато преди няколко седмици бе изтеглен първият съперник на българския шампион за квалификациите на тазгодишното издание на най-комерсиалния футболен турнир, „сините" демонстрираха известно високомерие.

Те като че ли въобще не обърнаха внимание на финландския „Тампере" - сякаш това бяха две протоколни срещи, и повече мислеха за следващия си противник.

Е, преди една седмица българите претърпяха фиаско във Финландия и може би чак след мача разбраха, че нещата няма да станат толкова лесно, колкото са си ги мислили.

Скандинавските отбори по принцип са трудни и въпреки усилията, които положиха нашите футболисти по време на вчерашния реванш в София, техните напъни не достигнаха дори за гол.

Нещо повече - „Левски" допусна втора разочароваща загуба с 0:1.

Един роден коментатор отбеляза, че „синята" приказка е приключила.
Тъжното обаче е, че тя въобще не започна...