Руската хибридна атака " купила" апартаментите на властта?!

Тази нова мантра по апартамент гейт звучи повече от комично. От ГЕРБ видяха руска намеса в аферата, взела главите на видни гербери. Но, моля ви! Русофобията взема нездравословни размери (в този коментар няма "за" и "против" Русия). Да обвиняваме външна сила за толкова частно вътрешен проблем, не хваща дикиш, не и в този случай. Властта натрупа солидни капитали и ползва блага в пълни размери - апартаменти през заменки на цени, недостъпно "евтини" за обикновените българи. Така е във ВИП кооперациите - всичко си остава в партията, включително и апартаментите. Май политиците не разбраха кое точно дразни хората. Да, проблемно е, че се купуват жилища на цени под пазарните. Проблем е, че остава съмнение как и в чия полза се приемат закони, кого да обслужат и срещу какво. Проблем е, че хората си броят стотинките и живеят от заплата до заплата, често под средната за страната или поне в по-голямата частна страна. А една шепа хора, оказва се доста голяма група елит, си спестява и трупа суми от шест цифри и инвестира в луксозни имоти.

Как? От къде? Това се питат хората. Това дразни! Това отвращава!

Защото простите сметки на възнагражденията на купувачите и вложенията нещо не излизат. Ако се погледне средната депутатска или министерска заплата, плюс да речем допълнително от партийни постове, пак стотици хиляди присядат на българите.

Е, изводът от апартаментната афера е ясен, крещящ- от власт се печели много! Затова никой не вярва на политиците. Да, сделката може да е законна ( или по-скоро е нагодена за законна), но отново горчи не съмнението, а един познато болезнен факт - бизнес и държава може да са силно свързани в общи финансово-апартаментни интереси.

На празното портмоне не му се ходи до урната. Как скандалът ще се отрази на евроизборите, ги вълнува онези от елита с апартаментите , политиците, хукнали към недостъпния лукс. Кой водач, кой втори, Сергей или Елена, Майдел или Габриел- няма такива въпроси. Въпросите са: Как става, от Къде са парите, Защо само властта има достъп до "евтини" жилища? И още много въпроси. А че елитът живее в своя си паралелно-апартаментна реалност стана ясно и в този скандал. Властта не гледа през очите на обикновените хора, а през балкона на апартамента си. И там, от високо, може би, Цветанов, а след него и Захариева видяха от ж.к. "Изток" руската хибридна атака в апартамент гейт.

Простете ми скептицизма - опасявам се, че на Русия не й дреме за евроизборите в България или кой как си купил апартаментите. Не че нещо, но.. не сме им фактор. В противен случай "Евала!!!" (Провидя се и турската намеса в закона за вероизповеданията). Защото се съмняваме руската хибридна атака да е купила жилищата на властта. И едва ли някой го вярва, каквото и да ни говорят. Да видим на 26 май пораженията и ефектите от имотните проблеми на политиците, кой печели, кой губи, но (с лека агитация) и... с нов апартамент към урната.