Да разоръжим службите! Че депутатите се плашат. Вместо това да им дадем цветя и шарени балони за комфорта на родния законотворец.

Реформатор се стресна от снайперисти, завардили периметъра около НС за клетвата на новия президент Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. Въоръжените влезли в парламента, за да се качат на покрива и да гарантират сигурността на хората вътре.

Въоръжението обаче смутило депутата и той изпрати писмо с питане до шефа на парламента Цецка Цачева кой е разрешил на снайперистите да влизат в сградата на парламента и да смущават явно депутатското спокойствие. Реформаторът не знаел за подобна практика. Трябвало да се затегне контрола за влизане в законодателния орган. Да бяха спуснали снайперистите с парашут, за да не да вземат акъла на народните избраници.

За информация на депутатите - това е съвсем обичайна мярка за сигурност, особено когато на едно място са трима бивши президенти и един новопостъпващ, почти цялото правителство воглаве с министър-председателя, патриарха и дипломатическия корпус.

Излишно е да се коментира международната обстановка, белязана от кървави терористични актове. Няма по-добра мишена, господа депутати, за атентаторите от една сграда ( в която се намирате и вие), събрала куп знакови лица. Тези страшни снайперисти не са дошли в парламента да ви плашат, а да ви пазят.

Винаги на тържества и церемонии по покривите има снайперисти. За информация на законотворците, които се стряскат от оръжия-гардовете, през които минавате ежедневно на входовете на парламента също са въоръжени. За да се грижат за вашата неприкосновеност и за вашето здраве. Как пък те не ви изплашиха? Или ще пишете и на директора на НСО да ги разоръжи.

Полицаите също "са опасани" с оръжия, не за да си стрелят, когато им скимне, а в случай на необходимост. Те или не са страшни за законодателя, или и на тях ще им сменим хладното оръжие с по-мека сила за спокойствие на депутата и респект към престъпника. Практика е по целия свят.

Да включат притеснените телевизора и да видят какви мерки за сигурност ще бъдат взети за инаугурацията на Доналд Тръмп в най-демократичната държава. Оръжията се дават на съответните служби за работа, за да гарантират сигурността. Има строги законови изисквания кога и при какви условия се употребява оръжие от съответните служители.

Кой пръв ще реагира, ако по "Цариградско шосе" към парламента с бясна скорост лети камион с цел да се взриви в парламента, например?

А ако нямаше снайперисти, някой депутат можеше да се оплаче, че държавата не се грижи за сигурността му, а терористи дебнат от всякъде.

По добра българска традиция, ако стане атака, не дай си Боже, първи с критични коментари за сигурността ще са депутатите.

То угодия няма - има снайпер - лошо, няма снайпер - още по-лошо!