Да правиш добро е най-ценното на този свят. След нас остават само имената и добрите ни дела. Олицетворение за доброта е една жена от Кюстендил - Василена Василева. Тя организира благотворителни търгове за хора в нужда, а много български спортисти откликват и даряват свои артикули за нейната кауза. Жената е благодарна на всички тях.

Снимка 586665

Източник: Фейсбук

"Вдъхнових се от първата кауза. Едно детенце остана без баща. Видях тъгата в очите му. Преди фаталния край то се разплака и ми каза: "Нали тате ще живее, няма да почине?". Казах си, че каквото и да ми струва, с цената на всичко ще се включа и ще помогна. Реших да пиша на известни български спортисти и да им разкажа за каузата, а след това и за други. Те веднага откликнаха и даряваха свои артикули. Благодаря им чрез вашия сайт!", каза пред ТОПСПОРТ Василена.

Снимка 586671

Източник: Фейсбук

"Качвах въпросния артикул, а мои близки и познати започваха да купуват нещата и парите да отиват за различни каузи. Благодаря на Стойко Кръстева, Мария Оряшкова, Денислав Иванов, Григор Саруханян, на още над 100 известни български спортисти, европейски и световни шампиони. В каузата се включи и Трайчо Боксьора, треньорът на Стойка Кръстева - Светлозар, Борислав Велев, Теодор Карастоянов, Петър Занев, Димитър Евтимов - вратар на ЦСКА, Мирослав Христов, Йордан Димитров, Стоян Китанов, Златислава Чуканова, Джоана Навамеруе, Бранко Бабачев, Атанас Божилов, Орлин Старокин, Станислав Недков, Тервел Пулев... Тениска на Пулев беше продадена за 1200 лева. Още на Габриела Гигова, Иван Кръстанов, Георги Миланов от Левски, на Наско Сираков, който даде тениска с неговото име. На Мъри Стоилов и още много, много хора от света на спорта", добави тя. 

Снимка 586669

Източник: Фейсбук

"115 спортисти се включиха в кампанията "Бъдеще за Катрин". Тя е на 27 години от град Перник, за две седмици се събра сума от 55 000 евро. Сега тече кампания "Живот за Дени". Жената е на 31 години, има тежко онкологично заболяване. Мартин Кавдански и Владимир Гаджев също са с нас и им благодаря. Също и на Лазар Марин от ФК ЦСКА 1948. Специално искам да благодаря на кмета на Ихтиман Калоян Илиев, на Максим Петров и на Анелия Ангелова. Тези хора само като видят качен артикул или апел за помощ, веднага се включват", каза още Василена Василева.

Снимка 586668

Източник: Фейсбук

Има такива хора, които ги боли от болката на хората около нас и искат да помогнат. Каузите на дамата може да видите на нейната стена във "Фейсбук" и всеки, който желае, да се включи в тях. Аплодисменти и за всички тези български спортисти, които имат огромни сърца. Когато сме заедно, обединени, нещата се получават. И нека Господ бъде с хората в беда, с нашите сънародници в нужда.

Снимка 586667

Източник: Фейсбук

Снимка 586672

Източник: Фейсбук