Лидерът на ДСБ Радан Кънев събра по спешност медиите, за да съобщи, че партията му не иска да се променя Бюджет 2017.

Кънев заяви, че държавата е в криза. Тази криза се дължи на факта, че господин Борисов постави личните си партийни интереси над държавните, посочи тъмносиният лидер.

Досега, по думите му, всички били на трапезата. В момента има десет опозиции, които се надпреварват в див и опасен популизъм, предупреди Радан Кънев. За националната сигурност било важно страната да влезе в новата година с бюджет. Той най-вероятно щял да бъде актуализиран от следващ кабинет.

Партизанщина бил новият десен проект, разсъждават в РБ

Партизанщина бил новият десен проект, разсъждават в РБ

Тъмносините искали да пипнат горяща печка

Тъмносините искат сериозен диалог за резултатите от референдума. Тук шампиони по популизъм били герберите. Кънев се обяви за мажоритарен модел на избори. ДСБ са готови да внесат проект за мажоритарен вот по германския модел. Искат обаче консенсус по темата от всички партии и съгласие по проекта преди изборите.

ДСБ са готови да участват в подготовка за Велико народно събрание, стана ясно още от думите на Радан Кънев. В партията обаче не одобрят субсидия за партиите в размер на 1 лев. Тъмносините също така настояват по избори да няма реклама в медиите.

Трябвало да има съгласие за конституционните промени като партията му иска да има дълбока съдебна реформа.
Няма да пречим, ако колегите от Реформаторския блок - 2 искат да съставят правителство в този мандат, захапа той реформаторите.
Редно било, който иска най-много да управлява, да получи тази възможност. ДСБ нямало да пречат, обясни Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ призна, че е провел 4 работни срещи, свързани с новия проект, за един ден. Това темпо поддържал от седмици, като очаква срещите да се ускорят.
Проектът не е на ДБС, обясни Кънев.

Той запази мълчание обаче за по-конкретни неща, свързани с новата формация. Категоричен е в едно - едрият бизнес нямал място в политически проекти.