Лидерът на „Атака" Волен Сидеров и депутатът Десислав Чуколов да бъдат арестувани.

Това реши в крайна сметка мнозинството от народните представители в парламента.
При гласуването в пленарна зала на решението на временната комисия по искането на главния прокурор Сотир Цацаров националистите да бъдат задържани от органите на реда, „за" гласуваха 124 депутати, 19 бяха „против", а 15 гласуваха „въздържал се".

Очаквам да ни задържат, подчерта след решението на мнозинството в зала лидерът на Атака.

Политическата репресия е в пълна сила срещу единствената опозиционна партия, заяви Сидеров след гласуването.

По думите му арестът му и този на Десислав Чуколов бил очакван. Това ще стане, защото срещу нас се извършва политическа репресия, категоричен бе националистът.

Рано сутринта стана ясно, че депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов са си дали сами имунитета по второто обвинение - за атаката в НАТФИЗ. Това е станало на днешния председателски съвет.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева съобщи новината в пленарна зала, като посочи и точното време, когато е станало това: Сидеров си дал имунитета в 8.40, а заместникът му в 8.41.

Всъщност днес временната комисията за имунитета на двамата депутати трябва да представи становището си да падне ли депутатската им защита. Темата за имунитета от доклада отпадна.
Остана становището на комисията да се даде ли разрешение за задържане от органите на реда на двамата националисти.

Волен Сидеров взе думата в пленарна зала, като се обърна към колегите си: "За вас в залата остава да решите дали да бъдем задържани под стража."

Не сме се укривали от правосъдието и не смятаме да го правим, подчерта лидерът на "Атака". Според него това искане на главния прокурор за задържането им било репресивно.

Сидеров се извини на всички членове на комисията за телефонния тормоз, макар че нямал връзка с телефонната атака. Десислав Чуколов запази мълчание.

Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт обаче настоя Сидеров и Чуколов да си получат заслуженото, тъй като атаката им на НАТФИЗ била рецидив.
ГЕРБ пък трябвало да гласуват за разрешаването двамата националисти да бъдат задържани. В противен случай, според него, управляващата партия щяла да даде знак, че Бойко Борисов им наредил „Опазете нашето момче".

Трябва да дадем ясен знак на българските граждани за равенство пред закона, намеси се и Радан Кънев и посочи, че от Реформаторския блок ще гласуват „за". Хулиганството от страна на депутат било по-укоримо.

"Театърът от ВИТИЗ се прехвърля в Народното събрание", намеси се и лидерът на социалистите Михаил Миков.
Според него нямало защо да се водят дебати по темата, след като двамата националисти са си дали имунитета.

Извършено е престъпление, не можем да вземаме страна, намеси се и Емил Димитров - Ревизоро. Нека дадем възможност съдебната система да реши, настоя той. Депутатът от ПФ подчерта, че е получавал доста срамни СМС-и и извинението на лидера можело и да не спре тези атаки.