4 млн. лв. годишно да е таванът на субсидиите за най-големите партии при регресивна скала. Предложението за промяна в Закона за политическите партии е внесено от депутата на РБ Димитър Делчев.

Това е намаляване 3 пъти в сравнение с настоящото положение от 12-20 млн. лв., посочва Делчев. Той напомни, че предложението за намаляване на субсидиите от депутатите от РБ е било внесено в парламента още преди година, преди да се проведе референдума, но в зала не е получило подкрепа.

На проведения референдум гражданите на България се изказаха "за" намаляване на партиините субсидии, затова и от РБ отново внасят това предложение. Според предлаганата от РБ регресивна скала за всеки 100 хил. гласа субсидията ще намалява с 1 лев на глас, т.е за първите 150 хил. гласа партиите ще получават 11 лв, за следващите 100 хил. 10 лв., при още 100 хил.гласа - по 9 лв. и така до 1 млн. гласа, когато тя ще бъде 11 стотинки.

Сценаристите и Мая Манолова се опитват да наложат мажоритарния вот с текстове, писани на коляно, които ще доведат само до хаос и обслужва само двете най-големи партии - ГЕРБ и БСП, коментира инициативата на "Шоуто на Слави" Делчев.

Реформаторският блок вече подготвя предизборната си програма за предстоящите предсрочни парламентарни избори, а в началото на 2017 година предстои разширен форум на РБ, на който ще присъстват кметовете, общинските съветници, индивидуалните членове, както и тези, които са част от партиите от РБ.