След толкова дни на протести в СДВР в последната една седмица започнаха да постъпват стотици сигнали и жалби от граждани.

Една от жалбите е с 422 подписа на граждани, недоволни от създалото се положение с блокираните кръстовища. Това заяви комисар Тони Тодоров на брифинг на СДВР по повод премахването на блокадите в столицата.

По информация на News.bg на площад "Орлов мост" вече няма никой от протестиращите и навсякъде всичко е разчистено. Пред сградата на Софийския университет "Свети Климент Охридски" има около 10 човека. Пред сградата на президентството има останали две палатки.

Проф. Деян Кюранов: Пропука се лицето на фасадната демокрация

Проф. Деян Кюранов: Пропука се лицето на фасадната демокрация

Вдигането на палатките на протестиращите стана в сгрешен момент

Вчера на база ежедневния анализ в СДВР и на Оперативния щаб беше взето решение да се предприемат действия по възстановяване на обществения ред на блокираните кръстовища. В 4.30 ч. служителите на полицията пристъпихме към блокираните кръстовища чрез високоговорящи устройства, разпоредихме на протестиращите да се отдръпнат от пътното платно и да махнат предметите от там.

Полиция щурмува палатковите лагери, има задържани

Полиция щурмува палатковите лагери, има задържани

Арман Бабикян е бил отведен в Първо районно

За това предприехме действия по освобождаване на кръстовищата и да осигурим правото на предвижване на гражданите, чието мнение се различава от това на протестиращите, изтъкна комисар Тодоров. Има задържани 12 лица, като осем от тях са отведени в Първо районно полицейско управление неизпълнение на полицейско разпореждане. Три лица са задържани за установяване на тяхната самоличност. На всички ще бъдат съставени актове.

Полицията не е използвала физическа сила, а в рамките на правомощията си е извела един от протестиращите от площад "Орлов мост", който не искал да напусне площада доброволно. Той бил хванат под мишници от полицаите, като дори не били слагани белезници.

"Оттук нататък няма да позволяваме блокирането на кръстовища, а ще позволим на всеки гражданин свободното му придвижване. Няма да позволяваме повече това да се случва", категоричен бе комисар Тони Тодоров.

От началото на протестите столичната полиция напомни, че те не са били заявени в Столична община и ги определихме като нерегламентирани. От един момент започнахме да говорим за акт на гражданско неподчинение, подчерта комисар Тони Тодоров.

Две жалби са постъпили в СДВР от националната пресконференция на ГЕРБ.

По информация на БГНЕС, всички задържани протестиращи са освободени. Съставените актове на протестиращите са за нарушения на Закона за движение по пътищата. Малка група протестиращи продължава да е пред Първо РПУ.

Психолог очаква протестът да радикализира

Психолог очаква протестът да радикализира

Поведението на Борисов е неадекватно, а Радев имал фалшиво поведение