"Партия Волт ще има свой представител в Европейския парламент. Първата общоевропейска формация, която е сочена за приятната изненада на отминалите избори, ще бъде представена в Брюксел от германеца Дамиан Бьозeлагер." Това съобщиха от партията в прессъобщение.

Бьозeлагер ще бъде първият евродепутат от партията. Той е един от тримата основатели на формацията.

"Волт" се обявяват за реформа на ЕС чрез федерализиране на съюза, осигуряване на по-висок стандарт на живот, дигитализация и подкрепа за частния сектор.

Партия Волт включи в евролистата си и чужденец

Партия Волт включи в евролистата си и чужденец

Тя се оглавява от председателя Настимир Ананиев

Иначе крайните резултати показали, че на изборите за Европейски парламент около 480 000 души подкрепили партията в 8 държави - България, Германия, Холандия, Испания, Белгия, Швеция, Люксембург и Великобритания.

Анализатори на партията посочват, че подобна подкрепа е достатъчно показателна за потенциала на проекта и солидна основа за бъдещо развитие.

Данните показвали още, че все повече млади и образовани граждани припознават "Волт" за свой представител в политиката. Статистиката била категорична, че това са проевропейско насочени хора, които вярват в обединена и силна Европа, която защитава хуманните и демократични ценности. Тяхната позиция идвала в отговор на все по-кресливите популисти, които искали да отслабят Европа, давайки предимство на големите световни конкуренти на ЕС - САЩ, Русия и Китай.

"За 2 години Волт прерасна от "Фейсбук" страница до партия с над 31 организации в Европа. През този кратък период предизвика сериозен интерес в редица държави, сред които и България", пишат още от политическата формация.

Всичко за изборите за Европейски парламент в България може да видите тук.

Всичко за изборите за ЕП в Европа - тук.

Партия Волт включи в евролистата си и чужденец

Партия Волт включи в евролистата си и чужденец

Тя се оглавява от председателя Настимир Ананиев