Пет фирми закупиха документацията за участие в процедурата за избор на изпълнител по обществената поръчка за изработка и доставка на печатите на секционните избирателни комисии, съобщиха от Министерството на държавната администрация и административна реформа.

До 13.00 часа днес, когато изтече крайният срок за кандидатстване, и петте внесоха своите заявления за участие:

  • ЕТ "Татяна Иванова - Ангра" с предложени 3 мостри;
  • "Вес България" ЕООД с предложена 1 мостра;
  • "Бисс Адвъртайзинг" ООД с предложена 1 мостра;
  • "АТА" ООД с предложени 2 мостри;
  • "НЕОНА" ООД с предложени 3 мостри.

Избирането на изпълнител се провежда по процедурата договаряне с обявление, тъй като не могат предварително да се определят техническите спецификации и стойността на поръчката.

Това означава, че на първия етап фирмите-кандидатки предоставят заявления за участие и мостри на печатите.

След публичното отваряне на документите комисията ще заседава, за да разгледа предложенията.

Тя ще определи дали кандидатите отговарят на посочените условия за участие и допуснатите фирми ще бъдат оценени по техническите показатели на предложените мостри на печати - 20% от оценката са за качеството, естетическите и функционалните характеристики на печатите.

На 13 септември 2006 г. допуснатите кандидати ще бъдат поканени да представят първоначална ценова оферта, след което с всяка една от фирмите се провежда договаряне. Целта на комисията при преговорите ще бъде да договори максимално намаляване на първоначално предложената от всеки кандидат цена.

Представянето на ценовите оферти и класирането на фирмите ще стане на 13 септември 2006 г. в 14.00 часа в заседателната зала на МДААР, съобщи пресцентърът на министерството.

При класирането цената ще е определящ критерий с тежест 80%.

Фирмата, която се заеме с изпълнението на тази поръчка, ще трябва да изработи 13 500 печата и да ги достави в сградата на МДААР до 12.10.2006 г., като министерството има ангажимента да ги разпространи до районните избирателни комисии.

При неточно, некачествено или забавено изпълнение изпълнителят дължи неустойка по 1% на ден върху сумата по договора. В случай на забавяне с повече от 3 дни договорът се прекратява, изпълнителят не получава никаква сума и дължи неустойка в размер на 60% от стойността на договора.