Не повече от 60 души се събраха на организирания от Атака митинг пред Полиграфическия комбинат, където се намират редакциите на „24 часа" и „168 часа".

При значително полицейско присъствие протестиращите издигнаха плакати с лозунги „Искаме извинение за лъжите", „ВАЦ - (винаги алчни цинични)", „168 часа помия" и „Стига ВАЦ-ови лъжи".

Повод за протеста бе публикуван преди седмица материал в „168 часа", според който Атака получили пари от ДПС за изборите.

В началото на митинга лидерът на партията Волен Сидеров призова привържениците си да се въздържат от ексцесии.

Сидеров посочи, че поводът за събирането на привържениците на Атака е необходимостта да се даде гласност на това възмущение от медийните манипулации, което не е само на привържениците на Атака, но на много хора, защото ВАЦ-овете, продължи Сидеров, са чуждестранни медии и обслужват чуждестранни интереси.

На всички трябва да бъде ясно, че манипулациите на „24 и 168 часа" не са от скоро, заяви Сидеров.
По думите му те продължават повече от година и половина и привържениците на партия Атака са под ударите на тези издания.
Затова ние днес протестираме срещу всички хули и клевети, които се сипеха върху нас в продължение на година и половина, заяви лидерът на Атака.

По думите му „24 часа", „168 часа" и „Труд" не се спират пред никакви лъжи. Те не само ни очернят, но си позволяват да навлизат в личния живот на наши активисти, каза още Сидеров и допълни, че партия Атака ще се възползва от конституционното си право да ги даде под съд за клевета.

Същевременно, уточни националистът, българските закони в момента предвиждат като санкция за клевета парична глоба, което не е нищо за ВАЦ-овете.

Сидеров обяви, че вътрешният министър Румен Петков се е обаждал в редакцията на „24 и 168 часа", за да упражнява някакъв вид контрол.

Лидерът на партия Атака зададе въпроса защо „българските" журналисти от ВАЦ-овете така усилено ровят и се занимават около Атака, а не се занимават с такива актуални проблеми като манипулациите на ДПС, източването на държавния резерв, както и четирите висящи дела срещу Румен Петков, едното, от който е за хулиганство.