62-годишен мъж с инициали Б.Т. от Монтана е задържан в местното РПУ за блудство с малолетни и непълнолетни момичета от социален дом, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Монтана.

По сигнал на гражданин полицаи от сектор "Борба с организираната престъпност" към ОДП-Монтана са проверили вчера вилата на Б.Т. в местността "Палековото" край Монтана.

Те са засекли Б.Т. в момент на блудство с момичетата К.Е. (14 г.) и М.В. (17 г.). Децата са настанени в Дом за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи  "Закрила" в село Боровци, което се намира на 12 километра от Монтана.

В момента се изяснява как децата са напуснали социалния дом и дали са били подмамени от Б.Т. с обещания за пари.

Преди два месеца в дома на 63-годишен мъж във Вършец бяха открити две момичета от интернат във врачанското село Лик. Установи се, че мъжът ги е подмамил с обещания за пари и нови дрехи и ги е докарал до Вършец с колата си. Той ги е ползвал за секс-услуги.

Нелегална детска проституция бе разкрита и в Берковица през октомври миналата година. Там се установи, че деца ДОВДЛРГ "Люба Тенева" са напускали сградата на дома, за да печелят по 5-10 лева на сеанс в частен дом. След разкритията бяха сменени директорът на дома и голяма част от персонала му. Затегнат бе и пропускателният режим.