Приоритетите до Нова година, засилването на екипността, подобряване и оптимизиране на комуникациите с държавната администрация е обсъдил през почивните дни премиерът Сакскобургготски с политическия си кабинет в Царска Бистрица.

Съвещанието е продължило от 10 сутринта до 5 вечерта, съобщи Димитър Цонев. Министър-председятелят бил доволен от политическия си кабинет, но винаги има какво още да се пожелае.

Премиерът е поискал от членовете на кабинета по-добри алтернативи на предлаганите му решения. Обсъдени са били предстоящото в средата на декември официално посещение на Сакскобургготски в Япония, както и планираните пътувания в страната.

Последните са свързани както с малките демонстрационни проекти, така и с други теми, обяви говорителят.

В официално изявление говорителят Цонев посочи, че премиерът никога и по никакъв повод не се е интересувал, къде министри или служителите му прекарват почивните дни и отпуските си и не би искал неговите да бъдат обект на такъв засилен интерес.

Още в четвъртък вечерта Сакскобургготски е бил на "Дондуков" 1, където се е срещнал с Ренета Инджова по нейна молба, съобщи Цонев, след това е бил на официална вечеря, давана от президента Първанов.