АБВ постави ултиматум към БСП - до края на месеца да е ясно дали БСП и АБВ ще са заедно на президентските избори и кои ще са кандидатите. Ако до края на месеца няма желание за разбиране, ние ще вземем решение как по-нататък ще продължим, заяви Ивайло Калфин пред медиите след първата младежката партийна конференция.

Ние имаме различни варианти, призна той. Безкрайно е закъсняло номинирането, подчерта бившият социален министър и поясни, че търсят съгласие.

Все пак стана ясно,че азбукарите имат план "Б" и водят разговори с лица, които биха могли да са тяхната двойка за вота на есен. Столетницата вместо да прави референдум с кого да си говори, можела да преговаря с директни имена как те ще се приемат от другите леви формации. Виждам,че там се ориентират към партийни кандидатури, не ме прави особено оптимист това нещо, изтъкна Калфин.

Не кой, а как ще обедини нацията, пита Калфин пред партийните си младежи
Обновена

Не кой, а как ще обедини нацията, пита Калфин пред партийните си младежи

Безкрайно е закъсняло номинирането за президентския вот, твърди бившият министър

Ако няма единен ляв кандидат, ГЕРБ щели да спечелят, според него. Все пак той вярва, че още може да има ляво обединение за изборите. Запазвам оптимизъм, че кандидатът на левицата ще успее да я обедини и ще бъде достатъчно силен с амбициите да спечели тези избори, а не просто да покаже,че има и левица в България, изтъкна заместник-председателят на АБВ. Според Ивайло Калфин президентът трябва да е широко подкрепен, а не да е партийно посочен.