"Ако искат могат да си изберат и да си намерят и Елена Йончева, която също да си включат в листата, за да може подвеждането на избирателя да бъде пълно, на 100%". Така социалистът Кирил Добрев остро разкритикува избора на АБВ да регистрират коалиция под името "Коалиция за България" за предстоящите избори за Европейски парламент.

Добрев коментира още, че голяма част от полиците са си останали в прехода "Да копираш модел от 20-30 години, в който търсиш подобна абревиатура на партия, за да заблуждаваш избирателя днес е нелепо", заяви социалистът.

"15 години да използваш прийоми, които са използвали твоите врагове, е меко казано нелепо", ядоса се социалистът и допълни, че от БСП ще подадат жалба в съда, за да не позволят българските избиратели да бъдат подвеждани.

Кирил Добрев посочи, че в момента "Коалиция за България" има четири евродепутати - Георги Пирински, Сергей Станишев, Петър Курумбашев и Момчил Неков и реторично попита като такива дали са под ръководство на Румен Петков. От БСП предлагат Централната избирателна комисия (ЦИК) да събират и членски внос на АБВ.

Кирил Добре иронично поздрави също така Румен Петков, че е открил Фейсбук, както и хората, които поддържат неговата страница.