Сигнал в прокуратурата за злоупотреби на директора на "Социално подпомагане" в Попово Димитър Димитров е подаден от АБВ. Сигналът е заради сериозни съмнения за придобиване на нерегламентирани доходи и злоупотреба със служебно положение от страна на Димитров, който е и член на ГЕРБ.

Според сигнала Димитър Димитров работил като нерегламентирана агенция за недвижими имоти, като през последните 10 години е придобил и след това продал близо 20 имота. Важен детайл е, че директорът на дирекция "Социално подпомагане" за Попово и Опака изкупувал жилища на социално слаби граждани, а след това ги продавал, като се възползвал от служебното си положение.

От АБВ повдигат въпроса и за морала в политиката. "Политически морално ли е член на ГЕРБ, общински съветник от ГЕРБ и ръководител на обществено значима териториална структура, обслужваща социално слаби българи, да демонстрира абсолютна безнаказаност и институционална и политическа закрила, както и завидно благосъстояние", коментира Йорданка Георгиева.

Сигналът е изпратен и до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане към МТСП, както и до Областния управител на Област Търговище.