Представители на ръководствата на АБВ и партията на руския президент Владимир Путин "Единна Русия" са обсъдили възможностите за разширяване на сътрудничеството между двете политически сили. От АБВ съобщиха, че това е станало по време на визита в Москва на члена на Изпълнителното бюро на Алтернатива за българско възраждане Румен Петков.

Темата за отпадането на санкционния режим между ЕС и Москва е била сред основните обекти на дискусиите при срещата между Петков и члена на ръководството на "Единна Русия" - Сергей Железняк.

Били са разгледани и планове за сътрудничество между двете партии, възможности за организиране на общи международни форуми и конференции. Обсъдено е и сътрудничество между младежките и женските организации на двете политически сили.

Припомняме, доскорошният председател на АБВ Георги Първанов беше госта на форума на "Единна Русия" през юни 2016 г. На същия форум беше поканена и лидерката на БСП Корнелия Нинова.

И Първанов води делегация в Москва за конгреса на "Единна Русия"

И Първанов води делегация в Москва за конгреса на "Единна Русия"

Светът 2016. Предизвикателства и заплахи ще обсъждат в руската столица

След посещението на Парванов и Нинова в Москва двете леви формации тръгнаха към излъчване на обща президентска кандидатура и се обединиха зад настоящия държавен глава Румен Радев. Впоследствие разногласия между ръководствата станаха причина АБВ да издигне свой кандидат.

След избирането на Радев, през месец ноември, избухва скандалът с руския генерал Леонид Решетников -(директор на Руския институт за стратегически изследвания), който обяви, че кандидатурата на новия български президент е била предмет на обсъждане с руската страна.

Решетников e сочен като фигура от обкръжението на руския президент Владимир Путин.

Руският генерал Решетников: Обсъждахме кандидатурата на Радев с Нинова

Руският генерал Решетников: Обсъждахме кандидатурата на Радев с Нинова

През август се е срещнал с Корнелия Нинова...