От АБВ се „опънаха” за вота на недоверие, въпреки вчерашната категорична позиция на лидера Георги Първанов. Азбукарите са съгласни да дадат рамо на червената инициатива, но след лидерска среща.

В кулоарите на Народното събрание те отново определиха като провал смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева.

Мариана Тодорова и цялата парламентарна група се е регистрирала за днешното парламентарно заседание, което обаче не постигна кворум и се провали. Ние не бойкотираме заседанията и изпълняваме съвестно своите задължения, подчерта депутатката.

Общуването трябвало да е на централно ниво. Не може на парадния вход да не желаят комуникация с нас, а на задния вход, когато е нужно, да искат да ни употребят и да искат подкрепа, коментира Мариана Тодорова поканата на БСП за искане вот на недоверие.

Няма да дадем подписи, ако няма лидерска среща, включи се и Кирил Цочев. Двамата лидери трябвало да договорят общите си действия. Другото условие на АБВ е инициативата за тази среща да дойде от Корнелия Нинова. Азбукарите са на мнение, че темата заслужавала вот на недоверие, но нужни били коректни политически отношения.