Правителството губи темпо за работа по някои от важните проблеми на обществото. Това обяви зам.-председателят на ПГ на АБВ Мариана Тодорова, прочитайки декларация от името на формацията за новия парламентарен сезон.

Тя визира секторите сигурност, външна политика, здравеопазване, образование, енергетика и стимулиране на бизнеса, които вече са навлезли в: "критична фаза и се нуждаят от преосмисляне на политиките, включително и смяна на министри".

АБВ ще продължи да е опозиция, каквато е нужна на България, увериха от партията чрез своята декларация. Необходимо било да се възвърне усещането, че България е стабилна парламентарна република.

Хората на Първанов смятат, че стабилността в законодателната среда изключва непрестанните промени в законодателството  и работата на парче. На България бил необходим независим и авторитетен държавен глава, който няма да предизвиква разнобой между институциите, а ще е техен коректив. 

На предстоящите избори АБВ щяла да е с достоен и компетентен кандидат, който е способен да се издигне над партийните различия и интереси. Тодорова призова гражданите за масово участие на предстоящия референдум и подчерта, че АБВ системно отстоява правото на българските граждани да бъдат питани по актуални въпроси.

От АБВ продължават да настояват президентът да свика КСНС по кризата с нелегалните мигранти.