Работна група към вътрешна комисия заедно с експерти и адвокати ще търсят начин да направят спорния закон за мерките срещу изпирането на пари по-гъвкав. Това стана ясно от думите на председателя на ДАНС Димитър Георгиев след среща с адвокатите, която се състоя при шефа на Народното събрание Цвета Караянчева.

Припомняме, че днес адвокатите трябваше да излязат на протест пред Народното събрание във връзка с промените, но впоследствие решиха да се откажаха заради среща с Цвета Караянчева. 

От години не е разширяван кръгът на заинтересованите лица в закона. Целта, според Георгиев, е да се получи по-гъвкав закон и да изпълнява своите цели.

Председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова иска гаранция, че адвокатската тайна ще бъде запазена.

Адвокатите отмениха днешния си протест

Адвокатите отмениха днешния си протест

Ще се срещат с Караянчева

Още следващата седмица ще се състои първото заседание на експертната група. Председателят на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов посочи, че при изготвянето на закона пак е сформирана работна група.

70% от внесените от Министерски съвет изменения в закона са променени, за да са по-ефективни разпоредбите. Той иска да не се правят погрешни тълкувания и да са спокойни адвокатите.

"В ДАНС не се създавали доносници", по думите на Цветанов. Директивата ще бъде транспонирана подобаващо, така че да няма репутационна щета за България.

"Клиентите на адвокатите да са спокойни, че интересите им ще бъдат защитени", съветва председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Адвокатите нямало да са доносници на ДАНС", отново успокои Цветанов. Той отбеляза, че когато има казуси те ще се решават. Този закон бил продукт на тримесечен труд.

Адвокати се вдигат на бунт да не ги превръщат в доносници

Адвокати се вдигат на бунт да не ги превръщат в доносници

При липса на реакция от Висшия адвокатски съвет, ще настояват за оставката му