Ако не бяха сринали КТБ, щеше да има повече пари за Бюджет 2016. Това обяви премиерът Бойко Борисов преди днешното заседание на кабинета. Как е бюджетът, запита той министрите, а те доволно му отговориха: „Върви с пълна пара".

Рано тази сутрин, преди заседанието на правителството, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов е бил на среща с премиера Борисов

Има определена терористична заплаха и структурите, които са отговорни по противодействие на тази терористична заплаха, реагират по определената процедура, обясни след срещата Костов за вчерашните действия на Терминал 1. Към момента казваме категорично, че нямаме данни в микробуса да е имало взривно устройство, така че не следва да има и последствия, отсече той.

Стана ясно, че от МВР е подадена информация, че има обект, за който има съмнение, че представлява терористична заплаха, съответно е започната проверка по случая. В никакъв случай от МВР не е подавана информация за наличие на взривно устройство в микробуса, увери Костов.

Доколкото на мен ми е известно, летището не е предоставяло такава информация, а служител на летището по някаква собствена инициатива е представил някаква такава информация. Така или иначе по този случай има образувано досъдебно производство, заяви Костов. По думите му има такъв текст в НК -  чл. 326,  който регламентира наказателно преследване за предоставяне на неверни знаци, с които се създава тревога в гражданското общество. 

Стана ясно още, че по време на срещата тази сутрин Бойко Борисов се е разсърдил, че няма взаимодействие между органите на МВР и тези на летището и затова се е създала паника и уплаха. Той е поискал по-голяма съвместимост между гражданските институции и органите на реда, за да няма повече случаи като вчерашния.