"Възраждане - София" свали знамето на Украйна от сградата на Столичната община, съобщи лидерът на партията в своя фейсбук профил. От партията заявиха, че мястото на което и да е чуждо знаме е в посолство или консулство.

От "Възраждане" уточняват, че днес знамето ще бъде върнато на украинския посланик. "Надяваме се с този добър пример да покажем, че чуждите знамена трябва да се уважават, а не да се горят", обясняват от партията.

Решението за поставянето на флага на фасадата на сградата беше взето от Столичния общински съвет на 21 април, в знак на солидарност към украинския народ. Тогава бяха преименувани и площи, в близост до руското посолство. В чест на Украйна една от алеите в района вече се нарича "Героите на Украйна", а площад наблизо - "Борис Немцов".

Във видеообръщение лидерът на Възраждане Костадин Костадинов отправи призив към кмета на София Йорданка Фандъкова. Той заяви, че столичният кмет може да бъде подведен под отговорност за държавна измяна заради слагането на чужд флаг на фасадата на държавна институция.

Украинското знаме редом до българското на фасадата на столична община
Обновена

Украинското знаме редом до българското на фасадата на столична община

Решението бе прието с 36 гласа "за" и 14 "против"