Не всичко по пакета "Мобилност" е загубено.

Това каза българският евродепутат от левицата Петър Витанов в отговор на въпрос на News.bg по време на брифинг след среща с Изпълнителното бюро на БСП. Левите ще търсят по-широка подкрепа за българската позиция. Витанов обаче остава песимист. Шанс за нас е, че Румъния ще получи еврокомисар по транспорта, а северната ни съседка е наша близка страна.

Гласуват оттеглянето на пакет "Мобилност" в транспортната комисия на ЕП

Гласуват оттеглянето на пакет "Мобилност" в транспортната комисия на ЕП

Новаков иска британските евродепутати да не обсъждат пакета

Не всичко е загубено, отсече Витанов. Липсва оценка на въздействие какво ще се случи, ако бъдат въведени мерките от пакета "Мобилност". Европейските народни представители трябва да направят информиран избор, каза Петър Витанов.

Евродепутатът категорично застана зад присъединяването ни към шенгенското пространство. Премиерът обърква българското общество, обърква западните партньори, според Витанов, визирайки изказването на премиера за Шенген. За Витанов тази тема остава важна.

Цветелина Пенкова коментира, че Брекзит без сделка ще доведе до хаос. До момента е оглушително мълчанието на българското правителство как ще бъдат защитени правата на български граждани, които са там, смята червеният евродепутат.

ЕС с ултиматум към Лондон: Предложения за Брекзит до края на месеца

ЕС с ултиматум към Лондон: Предложения за Брекзит до края на месеца

Анти Рине заяви, че страните членки са постигнали договореност, че алтернативите трябва да бъдат представени в писмен вид до 30 септември

Трябва да се вземат мерки от страна на правителството, посочи Пенкова и призова кабинетът да се активизира по въпроса.

Брекзит ще намали с 12% бюджета на общността заради излизането на Великобритания от ЕС.