Съпругата на бившия кмет на София и настоящ депутат Стефан Софиянски - Алиса Софиянска отрече информацията, появила се в пресата, че си е купила самолет.

В сутрешното предаване на Нова телевизия Софиянска обясни, че тази история й прилича на вица, в който за лирическия герой се твърдяло, че си е купил волга, по-късно се оказало, че не било волга, а велосипед и че не си го купил, а са му го откраднали.

Софиянска обяви, че кара курсове за пилот, но че тази година не е имала нито един летателен час, тъй като училището, където ходи, разполага само с един самолет, който е непрекъснато зает.

Софиянска сподели тревогата си, че информацията за покупката се е появила в сериозен вестник.
Тя уточни, че "жълтата преса" неведнъж я е развеждала, публикували са се всякакви твърдения - че има много скъп пръстен, че половината София е нейна, че има много магазини.

Освен това тя уточни, че дори и не й е минавало през ума да си купи самолет, мечтата й била да лети. 

"Ние сме едно съвсем нормално семейство," категорична бе Софиянска и добави, че скоро ще се разбере и това, че "съпругът й няма никаква вина в това, в което го обвиняват".

Тя добави, че вярва в него и че сутрин той се буди спокойно, без угризения. Софиянска коментира и че големият брой прокурорски проверки са доказателство, че "тъй като с една" мъжът й не може да бъде уличен, започва втора, после трета...