В България, Гърция и Македония в момента са мобилизирани всички руски агенти да плашат българи, гърци и "македонци" със сближаването, постигнато между Бойко Борисов и Зоран Заев.

Това заяви евродепутатът Андрей Ковачев в социалната мрежа Фейсбук.

"Подобряване на отношенията между София и Скопие не влиза в сметките на Москва и Белград.
Само първите няколко дни в Скопие бяха написани над 300 статии срещу Заев и сближаването с България, като той беше обявен за "предател на македонския идентитет".
В Гърция активираха полуумрялата Златна зора да прави "протести" със сръбски знамена срещу всякакво сближаване със Скопие.
У нас активираха "цялото ДС войнство" да се бори срещу сближаването и да ни плаши, че нашите национални интереси са предадени и че сме "признали македонски език". Де що има ДС написа открити писма и памфлети срещу Екатерина Захариева." - коментира Ковачев.

България помага на Македония за приемането й в ЕС

България помага на Македония за приемането й в ЕС

Двете страни установиха механизъм за сътрудничество на експертно равнище

Той прогнозира нови провокации срещу сближаването ни с Македония.

"Страхът от исторически пробив в отношенията между София и Скопие е огромен и до подписването на договора на 2-ри август (ако остане тази дата) очаквам още много провокации от "патриоти" в трите държави.
Така наречената партия ВМРО-ДПМНЕ излиза всеки ден с декларации на официалната си страница да брани "отделният етногенезис на македонците". Тази партия има съкращението ВМРО в името си, Боже, виждат ли отнякъде старите войводи, чуват ли, Боже, какво кощунство се случва!?
И те всички, в трите държави, се пишат "патриоти", инструктирани от Централата да плашат и саботират." - казва още евродепутатът в свой статус в социалната мрежа.